Hong Kong Bitcoin en Ethereum ETFs bloeden miljoenen

De netto-uitstroom voor de Hong Kong Bitcoin en Ethereum ETFs bereikte op maandag een record met 39 miljoen dollar over alle zes de fondsen. Daarmee zijn alle instromen sinds de lancering weer tenietgedaan en moeten de ETFs wat dat betreft opnieuw beginnen.

Voor de Bitcoin ETFs ging het om een uitstroom van 32,7 miljoen dollar en voor de Ethereum ETFs om 6,6 miljoen dollar.

Eerste uitstroom voor Harvest Global

Gisteren zagen we in Hong Kong ook de eerste uitstroom voor de Bitcoin ETF van Harvest Global. Zij kwamen op een totale uitstroom van 9,8 miljoen dollar te staan gisteren.

Voor gisteren waren zij nog de enige ETF die het zonder uitstromen wist vol te houden.

De grootste Bitcoin ETF in Hong Kong is AMC. Zij wisten in hun seedronde al 123,6 miljoen dollar op te halen. Voor Harvest ging het om 63 miljoen dollar en voor Bosera om 61,1 miljoen dollar.

Dat zijn nog niet de bedragen die in deze markt het verschil gaan maken.

Bitcoin en de post-halving slapheid

Op 20 april werd de beloning voor bitcoin miners voor het produceren van een blok met 50% verlaagd. Je zou verwachten dat daarmee ook opwaartse druk op de bitcoin koers ontstaat, omdat hiermee immers de inflatie van bitcoin halveert.

Dat is echter niet wat we zien en ook niet wat we in het verleden zagen. Bitcoin komt na de halving gek genoeg vrijwel altijd in een slappere periode terecht, waarin de koersen het wat moeilijk hebben.

Ook nu is het na de halving nog niet gelukt om het bullish momentum echt weer op te pakken.

De bitcoin koers heeft lange tijd moeite gehad om de all-time high van november 2021 van 69.000 dollar definitief te doorbreken en hangt daar nu enkele duizenden dollars onder.


The post Hong Kong Bitcoin en Ethereum ETFs bloeden miljoenen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.