Hoe Warren Buffett, Bitcoin-scepticus, onverwacht miljoenen verdient aan crypto!

Warren Buffett, bekend om zijn kritiek op bitcoin en andere cryptocurrencies, ziet zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway profiteren van de activaklasse die hij vaak bekritiseerd heeft. Ondanks zijn bedenkingen heeft Berkshire Hathaway een aanzienlijke investering gedaan in Nu Holdings, een Braziliaans fintechbedrijf dat in 2022 een platform voor het verhandelen van cryptocurrencies lanceerde, genaamd Nucripto. Zouden deze stijgingen de mening van Warren Buffett over crypto kunnen veranderen?

Buffett’s kijk op bitcoin en andere cryptocurrencies

Buffetts afkeer van bitcoin is goed gedocumenteerd. In een interview uit 2018 zei hij dat cryptocurrencies in wezen niets produceren en dat hun waarde alleen afhangt van de bereidheid van iemand anders om een hogere prijs te betalen.

“Als je me vertelde dat je alle bitcoin in de wereld bezit en je bood het mij aan voor $25, zou ik het niet nemen, wat zou ik ermee doen? Ik zou het op de een of andere manier aan jou terug moeten verkopen. Het gaat niets doen,” zei Buffett.

Financieel succes in de crypto sector voor Warren Buffett

Echter, het financiele succes van de crypto gerelateerde ondernemingen binnen de portefeuille van Berkshire Hathaway zou een heroverweging van zijn standpunt kunnen uitlokken. De investering in Nu Holdings is bijzonder vruchtbaar gebleken.

Sinds de eerste investering van $500 miljoen in 2021, gevolgd door een extra $250 miljoen, is de aandelenkoers van het bedrijf alleen al in 2024 met bijna 50% gestegen, na een indrukwekkende stijging van bijna 100% in 2023. Met de prijsstijgingen van crypto in 2024, en de toenemende interesse van mensen om in crypto te investeren, is het aandeel in 2024 bijna nog eens met 100% gestegen.

De investeringsstrategie van Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway, onder leiding van Buffett, heeft altijd gepleit voor het investeren in bedrijven met sterke kasstromen en solide bedrijfsmodellen. Misschien dat Buffett, mede door deze grote stijgingen van de aandelen, toch eens gaat heroverwegen om zich meer open te stellen voor cryptocurrencies.


The post Hoe Warren Buffett, Bitcoin-scepticus, onverwacht miljoenen verdient aan crypto! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.