Hoe ver gaat de bitcoin koers nog zakken?

De bitcoin koers viel met grofweg 10 procent naar beneden na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Voor de lancering was de markt enorm bullish, maar nu begint iedereen zich zorgen te maken. Kunnen de Spot Bitcoin ETFs hun beloftes wel waarmaken? En hoe ver gaat de bitcoin koers vanaf het huidige niveau nog zakken?

Maximale pijn op bitcoin koers van 34.850 dollar?

Als we de onderstaande grafiek van Cointelegraph mogen geloven, dan kan de “maximale pijngrens” voor bitcoin weleens uitkomen op de koers van 34.850 dollar. Gaan we tot dat niveau dalen? Dat weet waarschijnlijk niemand, maar op basis van deze grafiek lijkt dat een mogelijk scenario.

Het 50-daagse bewegende gemiddelde biedt momenteel nog steun rond de koers van 42.120 dollar. Als we die lijn verliezen, dan hebben we nog het 100-daagse bewegende gemiddelde (blauwe lijn) op 34.856 dollar.

Ook de Relative Strength Index (RSI) geeft momenteel een bearish signaal door lagere hoogtepunten te vormen. Meestal is dat geen goed teken voor de koers, waardoor het momenteel een serieuze mogelijkheid lijkt dat bitcoin vanaf hier nog meer koersdalingen te verwerken krijgt.

Bitcoin koers van 25.000 tot 30.000 dollar?!

Marktcommentator Crypto Poseidonn maakt het nog bonter dan de rest. Hij voorziet een crash van de bitcoin koers naar 25.000 tot 30.000 dollar voor de komende periode.

In dat scenario zouden investeerders die hun bitcoin kochten op de koersen van 25.000 tot 30.000 dollar niet veel profiteren van de lancering van de Spot Bitcoin ETFs.

Volgens Crypto Poseidonn gaan de “bankiers” pas inkopen zodra bitcoin rond die koersen bungelt. Waarom? Omdat ze volgens hem geen “premium” van 50 tot 70 procent willen betalen aan de mensen die zo slim waren om voor de ETF-lanceringen al bitcoin te kopen.

Het sentiment lijkt weer aardig bearish te worden, maar dat kan soms ook mogelijkheden bieden. Als iedereen denkt dat het “klaar” is voor bitcoin, dan hebben de meeste mensen vaak al verkocht.

Dat betekent dat de verkoopdruk niet meer aanwezig zou zijn, waardoor er in theorie juist weer ruimte is om te groeien.


The post Hoe ver gaat de bitcoin koers nog zakken? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.