Hoe Bitcoin de Economie Kan Laten Instorten: Bill Ackman’s Opmerkelijke Visie

Bill Ackman, oprichter en CEO van Pershing Square Capital Management, wendde gister zijn aandacht tot bitcoin. Hij stelde op een speelse manier voor hoe de prijs van bitcoin veel hoger zou kunnen stijgen dan iemand zich kan voorstellen. Deze prijsstijging zou volgens hem wel eens hele bizarre gevolgen kunnen hebben en de globale economie zou kunnen laten instorten. Maar hoe zou deze situatie volgens Bill Ackman kunnen gebeuren?

Bill Ackman deelt zijn visie op bitcoin

Ackman zei in een bericht op X: “Als de prijs van bitcoin stijgt, gaat men meer bitcoin minen wat meer energie gebruikt. Dit drijft de energieprijzen op, veroorzaakt inflatie en zorgt ervoor dat de dollar in waarde daalt. Dit alles verhoogt de vraag naar bitcoin en het minen ervan, wat weer leidt tot meer vraag naar energie. En zo gaat de cyclus door.” Hij voegde eraan toe: “Bitcoin gaat naar oneindig, energieprijzen schieten omhoog, en de economie stort in. Misschien moet ik wat bitcoin kopen.” Ackman gaf toe dat dit proces uiteraard ook in omgekeerde richting kan werken.

Reactie van de bitcoin community op Ackman

Niet verrassend trok Ackmans post snel veel aandacht vanuit de bitcoin gemeenschap. Michael Saylor, oprichter en uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, bood zelfs aan om direct met Ackman over het onderwerp te spreken. “Je zou wat bitcoin moeten kopen, maar niet om de hierboven genoemde redenen,” zei Saylor. “De meeste bitcoin miners zorgen juist dat de elektriciteitskosten voor andere consumenten dalen, niet stijgen. Laat het me weten als je er 1-op-1 over wilt praten.”

Ackman heeft zich meestal afzijdig gehouden van bitcoin en crypto in het algemeen, maar zei in 2022 dat hij een kleine investeerder was in enkele crypto projecten en crypto venturefondsen. “Ik investeer meer als een hobbyist die probeert te leren dan als een voorzichtige investeerder,” zei hij destijds.


The post Hoe Bitcoin de Economie Kan Laten Instorten: Bill Ackman’s Opmerkelijke Visie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.