HODL meme werd precies 10 jaar geleden geboren

Vandaag is de HODL-meme precies 10 jaar oud. Op 18 december 2013 schreef GameKyuubi op het beruchte forum Bitcointalk over de prijs. Hij maakte echter een typefout, waardoor de legendarische meme werd geboren.

De titel van zijn blogpost was: I AM HODLING. Maar in de tekst eronder schrijft hij steevast over holding, het Engelse woord voor “vasthouden”. Het is in wezen een manier om te zeggen dat je je bitcoin vasthoudt en niet verkoopt. Het hele verhaal lees je hieronder in het screenshot:

Leuk detail: de desbetreffende onbedoelde meme-maker was onder invloed. Hij schrijft:

“Dus ik heb wat whisky gedronken, eigenlijk staat het op de fles als whisky. w/e. klaag me aan. (maar alleen als het betaalbaar is in BTC)”

Hij wist overigens ook dat hij een typefout maakte, want hij verwijst er in al zijn (vermoedelijk) half dronken staat ook naar: “I type d that tyitle twice because I knew it was wrong the first time. Still wrong”. Met tyitle bedoelt hij de title, de titel, van het artikel.

De koers van bitcoin schommelde overigens rond de $15. Een nieuwe meme was geboren.

Het staat dus niet voor “Hold On for Dear Life”, zoals wel eens wordt gesuggereerd. Dat was niet de insteek van de grap, het was letterlijk een typefout. De reacties op het originele bericht zijn ook grappig, lees het zelf maar! “Great story bro” en “HODL!” zijn de eerste twee opvallende comments.


The post HODL meme werd precies 10 jaar geleden geboren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.