Historische maand voor bitcoin in het verschiet

De bitcoin koers is in de nacht van maandag op dinsdag boven de 45.000 dollar uitgekomen. Hiermee is bitcoin het jaar 2024 goed begonnen en lijkt het de stijging van ~160% van 2023 een vervolg te willen geven. De komende dagen kunnen daarin weleens cruciaal worden voor bitcoin.

Binnen nu en een paar dagen moet de Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk een beslissing nemen over de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs.

Groen licht voor de Spot Bitcoin ETFs?

De meningen over de reactie van de bitcoin koers op de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs zijn sterk verdeeld.

Sommige geloven dat groen licht voor dit felbegeerde beleggingsproduct een vloedgolf aan kapitaal richting bitcoin zal veroorzaken, waardoor de digitale munt nooit meer dezelfde zal zijn. Anderen zien de ETF-lancering als een gemixte ontwikkeling, waarbij het niet vreemd zou zijn als we in eerste instantie een koersdaling zien.

Waarom verwacht men een koersdaling?

Omdat iedereen die bullish is over de lancering ondertussen wel gekocht moet hebben, zo is de redenering.

James van Straten is in ieder geval optimistisch over 2024 en noemt op 1 januari de twee belangrijkste aftelmomenten voor dit jaar. Als eerste natuurlijk de Spot Bitcoin ETF, maar ook de volgende bitcoin halving is volgens Van Straten zo’n moment.

Bitcoin breekt uit

Op het moment van schrijven breekt de bitcoin koers uit en handelen we op 42.417 dollar. Daarmee lijken de bulls aan te geven dat zij zin hebben in het nieuwe jaar en niet kunnen wachten op de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs, die hopelijk binnen nu en een paar dagen zal komen.

Matthew Hyland publiceerde op 31 december deze voorspelling voor de bitcoin koers. Hij verwachtte nog één daling, om vervolgens de stijging richting de koers van 50.000 dollar in te zetten.

Die daling is er niet meer gekomen, maar de stijging wel. Vooralsnog is het niveau van 50.000 dollar nog buiten bereik, maar bitcoin is het jaar in ieder geval heel sterk begonnen.


The post Historische maand voor bitcoin in het verschiet appeared first on Bitcoinmagazine.nl.