Het MicroStrategy van Azië verplettert alle andere Japanse aandelen

MicroStrategy koos er in augustus 2020 voor om hun reserves in bitcoin om te zetten. Sindsdien verzamelde het ruim 210.000 bitcoin – 1 procent van de totale supply van 21 miljoen bitcoin – en schoot de koers van het aandeel met ruim 1.000 procent omhoog. Nu is er in Japan een bedrijf dat de strategie van MicroStrategy kopieert.

Het gaat om Metaplanet en tot nu toe schiet de koers het bedrijf als een raket omhoog.

Metaplanet schiet 158% omhoog

Afgelopen week alleen al schoot de koers van het aandeel van Metaplanet met 158 procent omhoog. Daarmee hoorde het tot de grootste stijgers op de Japanse aandelenmarkt.

Voor een aandeel Metaplanet betaal je vandaag de dag 93 Japanse yen, wat een stijging van 127 procent markeert over de afgelopen twee dagen. Die stijging zorgde ervoor dat de Tokyo Stock Exchange afgelopen week tot tweemaal toe zijn circuit breakers moest activeren.

Daarmee wordt de handel in een aandeel stilgelegd, zodat investeerders tot rust kunnen komen. Dat doet men in feite om totale gekte te voorkomen. Het bedrijf is geen kleine speler. Het kent namelijk een market cap van bijna 1 miljard dollar.

Volgens de regels van de Tokyo Stock Exchange mogen aandelen met een koers onder de 100 Japanse yen met maximaal 30 yen stijgen. Dat maximum ging Metaplanet twee dagen op rij voorbij.

Het best presterende aandeel van Japan

Dylan LeClair is het hoofd van de bitcoin-strategie van Metaplanet. Hij is uiteraard trots op het bedrijf en benoemde het feit dat Metaplanet twee dagen op rij het “best presterende aandeel van Japan” was.

Sinds het bedrijf zijn Bitcoin-strategie aankondigde op 8 april, is het bedrijf erin geslaagd om 117,7 BTC te accumuleren. Die bitcoin dragen een waarde van 7,2 miljoen dollar. Het aandeel is tot nu toe met 389 procent gestegen sinds de aankondiging van de strategie.

Net als MicroStrategy wil Metaplanet ook op allerlei manieren proberen om zoveel mogelijk bitcoin aan te schaffen. Bijvoorbeeld door kapitaal te lenen en dat in te zetten om bitcoin te kopen.

Het idee is om het bedrijf op deze manier te beschermen tegen de gigantische schuldenberg van Japan, die leidt tot een hele zwakke Japanse yen. “Het is een directe reactie op de continue economische druk in Japan; in de vorm van hoge overheidsschulden, lange periodes van negatieve reële rentes en een consequent zwakke yen.”


The post Het MicroStrategy van Azië verplettert alle andere Japanse aandelen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.