Het jaar van de stablecoins: USDC schiet uit de startblokken in 2024

Is 2024 nu al het jaar van de stablecoins? De market cap van Tether (USDT) blijft extreem groeien en is inmiddels op het niveau van 95 miljard dollar gekomen. Maar ook bij USD Coin (USDC) zijn er positieve ontwikkelingen te bespeuren. Volgens de marktdata van Kaiko is het marktaandeel qua volume van USDC op de gecentraliseerde beurzen meer dan verdubbeld sinds januari 2022.

Marktaandeel USDC schiet omhoog

De ontwikkeling van het marktaandeel van USDC in het handelsvolume op de beurzen is opvallend te noemen, omdat de munt aan het begin van 2023 juist problemen had vanwege de bearmarkt van 2022.

In die periode besloot Binance ook om USDC van zijn platform te weren, om de Binance USD (BUSD) meer ruimte te geven om te groeien. Dat plan is echter mislukt, omdat het Binance door de Amerikaanse autoriteiten verboden is om nog meer BUSD te creëren.

Circle CEO, Jeremy Allair, de uitgever van USDC, voorspelde destijds al de acties van Binance er waarschijnlijk toe zouden leiden dat er meer USDC richting Binance zou gaan.

Dat lijkt nu uit te komen, want eind 2023 (ongeveer één jaar later) besloot Binance om USDC weer op het platform te verwelkomen.

USDC herstelt met de markt mee

Het herstel van USDC begon vooral aan het einde van Q3 2023. Dat was niet geheel ontoevallig ook het moment waarop bitcoin, ethereum en solana indrukwekkende resultaten lieten zien.

De opleving van USDC en stablecoins in het algemeen kwam ook tegelijkertijd met de stijging van de populariteit van DeFi-toepassingen; zo blijkt uit de data van DeFiLlama.

Verder zou de data van Artemis onthullen (bovenstaande afbeelding) dat het op Solana gebaseerde USDC inmiddels een hoger handelsvolume mag noteren dan USDT op Tron.

Waar USDT en DAI vooral populair zijn bij de op Ethereum gebaseerde protocollen, is USDC de primaire stablecoin voor het ecosysteem van Solana.


The post Het jaar van de stablecoins: USDC schiet uit de startblokken in 2024 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.