Het is ‘duidelijk’ dat de Amerikaanse overheid achter Tether aanzit

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, noemt het “duidelijk” dat de Amerikaanse overheid achter Tether aanzit. Hij ziet Tether als een belangrijk onderdeel van het ecosysteem en houdt de strijd tussen de Amerikaanse overheid en de stablecoin-uitgever om die reden in de gaten.

Onvoorspelbare impact op de industrie

Het is volgens Garlinghouse 100 procent zeker dat we opnieuw een FTX-achtige “zwarte zwaan” zullen zien in de crypto-industrie. “De Amerikaanse overheid zit achter Tether aan, dat is duidelijk voor mij”, aldus de CEO van Ripple.

Hij noemde de aanval op Tether overigens niet direct een zwarte zwaan in de podcast, maar daar lijkt hij met zijn woorden wel op te zinspelen. “Ik zie Tether als een heel belangrijk onderdeel van het ecosysteem.”

De uitspraken van Garlinghouse komen overigens op het moment dat Ripple van plan is om een eigen stablecoin te lanceren. Die moet dit jaar op de markt komen.

Gebrek aan transparantie

Tether krijgt misschien nog wel de meeste kritiek voor de mate van transparantie die ze erop nahouden. Er is nog nooit een volledige controle van de boeken van Tether geweest, waardoor veel mensen zich nog altijd zorgen maken over de financiële gezondheid van het bedrijf.

In oktober 2021 betaalde Tether een boete aan de Commodity Futures Trading Commission nadat de wetgever meedeelde dat Tether zijn klanten voor de gek hield wat betreft zijn reserves.

Het zou enkel en alleen genoeg fiatgeld hebben om zijn USDT voor 27,6 procent te dekken tussen 1 juni 2016 en 25 februari 2019.

Sindsdien heeft Tether meerdere malen aangegeven dat het zijn reserve-portfolio heeft aangepast, waardoor het nu wel voldoende reserves zou bezitten om de boel overeind te houden. Die reserves zou het onder meer aanhouden in kortlopende Amerikaanse staatsobligates.

Ook investeert het maandelijks 15 procent van de winst in bitcoin.


The post Het is ‘duidelijk’ dat de Amerikaanse overheid achter Tether aanzit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.