Het historische rendement van bitcoin per cyclus

Je zou het door de Spot Bitcoin ETFs bijna vergeten, maar er komt in april 2024 weer een nieuwe halving aan voor bitcoin. Daarmee halveert de blokbeloning die miners ontvangen voor het produceren van een blok van 6,25 naar 3,125 bitcoin. Tot nu toe is bitcoin daarna iedere keer aan een nieuwe bullrun begonnen.

In dit artikel zetten we de rendementen per bullrun op een rijtje, zodat jij een idee krijgt van de mogelijkheden tijdens een eventuele volgende bullmarkt.

Dalende rendementen voor bitcoin

Wat meteen opvalt aan de rendementen in de onderstaande grafiek van ChartsBTC is dat deze iedere cyclus afnemen.

2010: 57.339% tot 4.065%

2015: 53.814% tot 8.244%

2019: 11.082% tot 1.713%

2023: 2.021% tot 395%

Volgende cyclus: ?%

Tot nu toe staan we in deze cyclus op een rendement van ongeveer 170 procent. Maar dat zou door de Spot Bitcoin ETFs in theorie nog flink kunnen oplopen de komende maanden.

Het is echter wel realistisch om te bedenken dat we “waarschijnlijk” (afgezien van grote exogene schokken) geen hoger rendement dan de 395% van de afgelopen cyclus zullen zien.

Het begin van de nieuwe cyclus

We staan momenteel op het punt van de volgende halving.

Nog heel even wachten en we kunnen volgens de bovenstaande grafiek van ChartsBTC vuurwerk verwachten.

Wat denk jij? Gaat bitcoin na deze halving weer een nieuwe all-time high neerzetten of wordt deze cyclus een uitzondering?

Vooralsnog ligt de bitcoin koers op schema voor een mooie cyclus. Ondanks de dalingen na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs staat de digitale munt er nog aardig voor ten opzichte van november 2022.

Op dat moment viel de koers immers naar 15.500 dollar na de implosie van FTX. Vrijwel niemand had toen zien aankomen dat we nu alweer op dit niveau zouden zitten.

Nu is het belangrijk dat bitcoin binnenkort het momentum weer kan oppakken, want voor het vertrouwen in de markt zijn deze dalingen niet goed. Al kan dat ook even nodig zijn om wat leverage uit de markt te spoelen.


The post Het historische rendement van bitcoin per cyclus appeared first on Bitcoinmagazine.nl.