Het Geheim Achter BNB’s 62% Stijging: Waarom Beleggers Massaal Instappen!

BNB, de native token van de Binance exchange, heeft een grote rally doorgemaakt. De prijs steeg met 62% in 30 dagen en bereikte op 8 maart een prijs van $489,50, het hoogste niveau in twee jaar. Deze stijging heeft BNB tot de op twee na grootste cryptocurrency gemaakt qua marktkapitalisatie, met uitzondering van stablecoins. Sommige traders verwachten dat een doorbraak boven de $500 onvermijdelijk is, maar de vraag blijft of deze rally kan worden volgehouden.

Juridische problemen van Binance en impact op bnb

De toekomst van Binance en zijn oprichter Changpeng “CZ” Zhao zou echter een negatieve impact kunnen hebben op de prijs van BNB. Veel beleggers twijfelden of BNB ooit de huidige niveaus zou kunnen herwinnen, vooral nadat CZ in november 2023 een schikkingsovereenkomst aanging met het Amerikaanse federale gerecht voor het toestaan van gebruikers die betrokken waren bij illegale activiteiten om “gestolen fondsen” via de exchange over te maken. Als gevolg hiervan trad CZ af als CEO, wat twijfels deed rijzen over de toekomst van het BNB-token, aangezien een deel van zijn waarde voortkomt uit het Binance ecosysteem.

De rechtszaak van CZ is nog in afwachting van veroordeling, maar het feit dat Binance in december 2023 een schikking trof met de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hielp de onzekerheid over de toekomst van BNB te verminderen. Binance werd verplicht om een formeel bedrijfsbestuursstructuur te implementeren, inclusief compliance- en auditcomités. Ondertussen moest CZ in de VS blijven tot zijn veroordelingsdatum.

Technische problemen van concurrenten en Binance’s voordeel

Terwijl de cryptovolumes stijgen naar hun hoogste niveaus in 12 maanden, ervaren sommige grote exchanges, waaronder Coinbase, meerdere storingen, wat kritiek uit verschillende hoeken opleverde.

Vijay Boyapati, een Bitcoin-enthousiast en voormalig software-engineer bij Google, vergeleek de onmogelijkheid van Coinbase om liquiditeit te bieden tijdens marktrally’s met MtGox, de failliete exchange die ooit de markt domineerde totdat zijn gebrek aan een juiste structuur leidde tot een hack. Vijay drong er bij de mede-oprichter en CEO van Coinbase, Brian Armstrong, op aan om dit probleem “zo snel mogelijk op te lossen”, verwijzend naar soortgelijke problemen die de exchange tijdens de cyclus van 2017 teisterden.


The post Het Geheim Achter BNB’s 62% Stijging: Waarom Beleggers Massaal Instappen! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.