Herstel Bitcoin koers kan $1,38 miljard aan shorts laten verdwijnen

Als Bitcoin terugkeert naar het prijsniveau van de twee dagen voor de recente daling, zullen veel short posities worden geliquideerd. Op 7 juni daalde de Bitcoin koers met 3,33% naar $68.507 voordat het licht herstelde tot boven $69.000. Hierbij werden honderden miljoen aan futures posities geliquideerd. Maar wat gebeurt er op de futures markt als de Bitcoin koers weer weet te herstellen?

Bitcoin koers daalt door banenrapport in Amerika

Deze daling van de Bitcoin koers kwam door economische onzekerheid, veroorzaakt door het Amerikaanse Employment Situation Summary Report, dat meer banengroei liet zien dan verwacht in mei. Dit rapport droeg bij aan een daling in bijna de gehele crypto markt.

Volgens CoinMarketCap data leidde deze dalingen tot een liquidatie van $409,51 miljoen aan zowel short als long posities op de markt. Daarvan waren $56,71 miljoen long posities in Bitcoin.

Veel handelaren shorten Bitcoin

Handelaren shorten Bitcoin aanzienlijk, omdat ze denken dat de prijs niet snel zal herstellen. Dit toont aan dat futures handelaren verdere prijsdalingen verwachten. Ondanks de recente instroom in Bitcoin exchange-traded funds, met 19 dagen positieve instromen, heeft Bitcoin de all-time high van maart niet overschreden. Analisten zeggen dat, hoewel de instroom in ETF’s positief is, deze nog niet sterk genoeg zijn om de verkoopdruk op de markt te overwinnen.

Charles Edwards, oprichter van Capriole Investments, zei: “ETF-instromen zijn fantastisch, maar ze zijn nog niet sterk genoeg om de hele verkoop te overtreffen.” Crypto handelaar Christopher Inks zei ook: “de markt bestaat uit spot, futures, ETF’s en opties”.

Potentieel effect van herstel Bitcoin koers

Als Bitcoin toch snel terugkeert naar de prijs van $71.000 op 6 juni, zullen meer dan $1,38 miljard aan short posities worden geliquideerd. Dit zou een grote verschuiving betekenen, gezien het feit dat de prijs van Bitcoin twee dagen voor de daling schommelde tussen $70.000 en $71.662. Veel handelaren waren optimistisch over de mogelijkheid dat Bitcoin zijn all-time high van $73.679 zou bereiken.


The post Herstel Bitcoin koers kan $1,38 miljard aan shorts laten verdwijnen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.