Hashrate van bitcoin miners stijgt door 500 EH/s

Het zevendaags voortschrijdend gemiddelde van de hashrate van bitcoin bereikt de 500 exahash per seconde (EH/s).

Totale rekenkracht

Woensdag noteerde bitcoin dit nieuwe record, gebaseerd op cijfers van de hashrateindex.com van Luxor. De totale rekenkracht bereikte de 500 EH/s. Het komt neer op ongeveer 0,5 zettahash per seconde (ZH/s).

Het is niet alleen de helft van een zettahash, maar je kunt het ook omschrijven als 500 biljoen hashes per seconde. Of: 500.000.000.000.000 hashes per seconde. Het is de eerste keer ooit dat er dermate veel hashes per seconde door miners worden berekend. Het driedaagse voortschrijdend laat een stijging zien naar 526 EH/s, dus het is niet ondenkbaar dat dit getal door blijft groeien.

Het zijn voor miners weer goede tijden. Door een nieuwe hype rondom BRC-20 tokens en het Ordinal-protocol, komt er veel meer geld in het laatje. Daarnaast stijgt de prijs van bitcoin ook gestaag, wat belangrijk is om in de toenemende concurrentie het hoofd boven water te kunnen houden.

Minders verdienden in november al $861,07 miljoen, terwijl de maand nog niet eens voorbij is. In oktober verzamelden ze allemaal bij elkaar nog een totaal van $885,05 miljoen.

De inkomsten uit transactiekosten waren toen $20,96 miljoen, terwijl dat in november al is gestegen naar $113,52 miljoen.

Het is overigens onmogelijk om een exact getal voor de hashrate te berekenen of geven, omdat dit én iedere seconde verandert én omdat er niet één centrale database is waar deze gegevens worden vastgelegd.


The post Hashrate van bitcoin miners stijgt door 500 EH/s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.