Harvest Fund doet aanvraag voor eerste bitcoin spot ETF in Hong Kong

Harvest Fund Management, een grote Chinese vermogensbeheerder, heeft naar verluidt een aanvraag ingediend voor een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF). De tak van het bedrijf die zich op Hong Kong richt, heeft een verzoek neergelegd bij de lokale financiële toezichthouder.

Tencent News meldde vandaag dat Harvest zijn aanvraag voor een spot bitcoin ETF heeft ingediend bij de Securities and Futures Commission (SFC). Ze willen het fonds al na de nieuwjaarsvakantie lanceren. Dat zou na 10 februari zijn.

Harvest en de SFC hebben beide nieut gereageerd op het nieuws en een verzoek van The Block om commentaar.

Eerder deze maand zei Livio Weng, chief operating officer van cryptobeurs HashKey, dat ongeveer tien vermogensbeheerders de lancering van potentiële spot-crypto-ETF’s in de stad onderzochten. Het in Hong Kong gevestigde Venture Smart Financial Holdings Ltd. (VSFG) zei dat het zijn spot bitcoin ETF binnen het eerste kwartaal wil lanceren.

Terwijl de eerste ETF’s in de Verenigde Staten zijn goedgekeurd, was er sinds 2023 al een opvallend frisse bitcoinwind gaan waaien in Hong Kong. Het lijkt een formaliteit te zijn alvorens ook hier een spotfonds op de markt komt.

Intussen komen er wel strengere regels aan omtrent stablecoins in de speciale administratieve regio. Verschillende bedrijven – waaronder Harvest Global Investments, RD Technologies en VSFG – hebben interesse getoond in stablecoin-gerelateerde onderzoeken.

Volgens het rapport zijn deze bedrijven in gesprek met de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) over stablecoin-pilots. Sean Lee, senior adviseur en hoofd van stablecoin bij VSFG, vertelt dat het bedrijf verwacht dat er het eerste kwartaal nog een aparte sandbox wordt gelanceerd.

Een woordvoerder van HKMA vertelt dat de sandbox bedoeld is voor uitgevers van zogenoemde fiat-reference stablecoin (FRS) “die een oprechte interesse hebben in en een redelijk plan hebben voor de uitgifte van FRS in Hong Kong.”


The post Harvest Fund doet aanvraag voor eerste bitcoin spot ETF in Hong Kong appeared first on Bitcoinmagazine.nl.