Hardware wallet Jack Dorsey te koop in 95 landen

De hardware wallet die het miljardenbedrijf Block van CEO Jack Dorsey produceerde is klaar om verkocht te worden in 95 landen. Block, dat vroeger nog opereerde onder de naam Square, staat bekend als een gigantisch bitcoin-bedrijf. Het verkoop bitcoin, het produceert hardware wallets, het wil zich mengen in de mining-industrie en het investeert direct in bitcoin.

Nu is het dus tijd voor de lancering van de Bitkey hardware wallet van het bedrijf.

De eerste wallets zijn onderweg naar de klant

Volgens het bedrijf zelf zijn de eerste Bitkey wallets inmiddels onderweg naar de klanten, die deze binnenkort op de deurmat kunnen verwachten. Al is het te hopen dat de klanten in kwestie hun Bitkeys niet direct thuis laten bezorgen, want daarmee zou er al één belangrijke bitcoin-regel overtreden zijn.

Je koopt een hardware wallet immers om jezelf te beschermen en niet om je adres op straat te gooien bij een eventuele hack of datalek bij Block. Hoezeer je ook achter het bedrijf staat, er is altijd een risico dat er iets misgaat.

Ledger is daar een goed voorbeeld van. Daar ging het zodanige mis, dat klanten al jaren worden achtervolgd door mensen die ze proberen te hacken.

“Het wachten is voorbij. De Bitkey wallet is officieel uit de pre-order fase en de eerste edities worden nu verstuurd. We zijn trots om klanten te helpen hun bitcoin weg te halen bij de beurzen, zodat ze de controle kunnen nemen over hun vermogen met een eigen wallet, die veilig en makkelijk te gebruiken is”, aldus Block.

Makkelijk te verbinden wallet

Gebruikers kunnen hun wallet eenvoudig verbinden met de Cash App of Coinbase, zodat ze hun gekochte bitcoin direct in een eigen wallet krijgen. Ook belooft Bitkey dat het super eenvoudig is om bitcoin terug te krijgen als hardware of telefoons verloren raken.

“De veiligheid van jouw assets is cruciaal bij Bitkey. Zelfs als klanten allebei hun telefoons verliezen en hun Bitkey-apparaat, dan zijn er eenvoudige herstelmethoden, zoals ‘Trusted Contacts’ die het voor klanten mogelijk maken om hun fondsen terug te krijgen.

Hiermee vertrouwen ze op mensen die zij kennen om te helpen met verifiëren dat hun herstel-verzoek klopt”, aldus Block.

Jack Dorsey hoopt vooral dat Bitkey een manier is voor mensen om hun bitcoin weg te halen bij de beurzen.


The post Hardware wallet Jack Dorsey te koop in 95 landen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.