Handelsvolume VanEck Bitcoin ETF schiet 1.400% omhoog

De Spot Bitcoin ETF van het grote VanEck kende gisteren een hele bijzondere dag. Het handelsvolume in de ETF schoot vrij plotseling met 1.400 procent omhoog ten opzichte van de dagen daarvoor.

Maar waarom? Dat is de vraag die analisten zichzelf nu stellen.

Gigantisch handelsvolume voor VanEck

Het bitcoin-fonds van VanEck met de ticker “HODL” zag gisteren een handelsvolume van 258 miljoen dollar. Dat is een verhoging van bijna 1.500 procent ten opzichte van de dag ervoor.

Het bijzondere aan deze stijging van het handelsvolume is dat het niet om één grote investeerder gaat. Er vonden namelijk 32.000 individuele trades plaats met de Spot Bitcoin ETF van VanEck.

Dat getal ligt ongeveer 60x hoger dan het gemiddelde voor de Spot Bitcoin ETF van de vermogensbeheerder. Het is niet helemaal duidelijk waar deze plotselinge stijging vandaan komt, maar mogelijk is dat VanEck is toegevoegd aan een handelsplatform ergens op de wereld.

De instroom voor 20 februari was niet per se heel indrukwekkend voor HODL. Volgens HODL15Capital ging het namelijk om ongeveer 6 miljoen dollar voor het fonds van VanEck.

17e opeenvolgende dag van positieve stroom voor Bitcoin ETFs

Zodra de resultaten van BlackRock binnen zijn, kunnen we met zekerheid zeggen dat 20 februari wederom een dag met positieve stromen was voor de Spot Bitcoin ETFs. Mocht dat gebeuren, dan gaat het om de 17e achtereenvolgende dag met een netto-instroom voor de Spot ETFs.

Dat is bijzonder, omdat de aandelenmarkt gisteren een tik kreeg en daalde.

Vooralsnog is bekend dat Grayscale een uitstroom van 137 miljoen dollar kende. Daar staan voorlopig instromen van 27, 6, 1, 72 en 2 miljoen dollar tegenover van onder andere Ark Invest, VanEck, Bitwise en Fidelity.

Daarmee komen de instromen tot nu toe op 108 miljoen dollar uit, waardoor er zonder BlackRock een voorzichtige uitstroom van 29 miljoen dollar op de borden staat. De kans is echter groot dat BlackRock dat gat heeft gedicht gisteren.

Interessant is dat steeds meer fondsbeheerders de Spot Bitcoin ETFs toevoegen aan hun portfolio’s. Afgelopen week besloot een fondsbeheerder die minder dan 500 miljoen dollar in beheer heeft om BITB voor 3 procent toe te voegen aan conservatieve modellen en voor 5 procent aan de meer agressieve modellen.


The post Handelsvolume VanEck Bitcoin ETF schiet 1.400% omhoog appeared first on Bitcoinmagazine.nl.