Handelsvolume in grootste bitcoinfonds ter wereld ‘overtreft 99% van ETF’s’

In een opzienbarende ontwikkeling binnen de cryptowereld heeft Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) op 8 januari bijna een half miljard dollar verhandeld, waarmee het ‘99% van de ETFs’ overtreft. Deze prestatie van GBTC illustreert een groeiende interesse in crypto-gerelateerde investeringen en onderstreept de dominantie van Grayscale in deze markt.

Deze opmerkelijke handelsactiviteit van GBTC valt samen met een significante toename in handelsvolumes van de grootste Bitcoin mining bedrijven. Marathon Digital en Riot Platforms, twee van de voorlopers in deze sector, noteerden een gecombineerd handelsvolume van $3,55 miljard. Interessant genoeg, met 112 miljoen verhandelde aandelen, streefde Marathon Digital zelfs bedrijven als Tesla, AMD, Nvidia en Apple voorbij.

Industrie-expert Eric Balchunas wees op de impact van GBTC’s prestatie in de ETF-markt. “Ze brengen een kanon naar een messengevecht als ze lanceren met iedereen anders,” merkte hij op, verwijzend naar de langverwachte goedkeuring van spot Bitcoin ETFs.

In de tussentijd hoopt Grayscale zijn fonds te converteren of “uplisten” naar een spot ETF, in afwachting van groen licht van de Securities and Exchange Commission.

Deze explosieve groei in het handelsvolume van Bitcoin mining aandelen is onderdeel van een bredere opleving in de sector. Core Scientific heeft onlangs een investering van $55 miljoen veiliggesteld, en CleanSpark kondigde een strategische overeenkomst aan voor de aankoop van maximaal 160.000 miners tegen eind 2024.


The post Handelsvolume in grootste bitcoinfonds ter wereld ‘overtreft 99% van ETF’s’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.