Handelsvolume bitcoin schiet omhoog, is dat bullish?

Het handelsvolume van bitcoin, ethereum en enkele grote altcoins is op 3 januari naar meer dan 40 miljard dollar geschoten, zo blijkt uit de data van Kaiko. Wat betekent deze gigantische stijging van het volume, die volgde op de grote crash die bitcoin op die dag doormaakte?

Handelsvolume omhoog na crash

De gigantische stijging van het handelsvolume volgde dus op de crash van bitcoin, waarvan de oorzaak nog niet helemaal duidelijk is. Volgens sommigen was die crash het gevolg van twijfels over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Terwijl anderen simpelweg het idee hadden dat er teveel speculatie in de markt zat. Er waren teveel mensen met geleend geld aan het spelen en zodra er dan een liquidatiegolf ontstaat kan het snel gaan.

Maar het is duidelijk dat de markt zin had om te handelen na de gigantische crashes, want de volumes schoten meteen op dat moment omhoog.

Volgens Bitcoinist is de kandelaar van 3 januari bearish in de bovenstaande grafiek en moet de bitcoin koers boven de 46.000 dollar uitkomen om het negatieve momentum te doorbreken.

Investeerders hoopvol over bitcoin in 2024

Over de gehele linie blijven investeerders hoopvol over bitcoin voor het jaar 2024. Het lijkt nog steeds een kwestie van tijd voordat de SEC de Spot Bitcoin ETFs van goedkeuring voorziet en we de prestaties van dit felbegeerde beleggingsproduct kunnen volgen.

Het is natuurlijk interessant dat de Spot Bitcoin ETF er komt, maar het belangrijkste is nog dat er kapitaal richting de ETF gaat stromen. Dat is allesbehalve een garantie in de financiële markten.

Na de crash van 3 januari lijkt de markt in ieder geval wat gezonder, nadat er voor 650 miljoen dollar aan derivaten-posities geliquideerd zijn. Dit zijn handelaren die na de daling hun positie niet meer in leven konden houden, omdat ze te weinig kapitaal hadden om dat op een veilige wijze te doen.

Op die momenten dwingt een handelsplatform gebruikers om hun posities te verkopen en hun verlies te nemen.


The post Handelsvolume bitcoin schiet omhoog, is dat bullish? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.