Handelsveteraan voorspelt koersdaling ethereum van 70 procent

Handelslegende Peter Brandt waarschuwt zijn ruim 700.000 volgers op Twitter dat ethereum binnenkort weleens een epische crash te wachten kan staan. Die crash kan de ethereum koers volgens Peter Brandt tot het niveau van 700 dollar brengen.

Wat is er aan de hand met ethereum?

“Klassieke patronen in de grafiek zijn niet heilig. Ze volgen regelmatig niet datgene wat er in de handboeken staat. Maar als de stijgende wig van ethereum zich aan het script houdt, dan ligt het koerstarget tussen de 1.000 en 650 dollar.

Ik zit sinds vrijdag short op ethereum en heb als bescherming een stop-loss ingebouwd”, aldus Peter Brandt.

Een oplettende volger vraagt echter aan Peter Brandt of het patroon niet als een stijgende driehoek geïnterpreteerd kan worden. Op basis van die vraag besluit Brandt om extra inzicht te geven in zijn manier van werken.

“Ik heb dat overwogen (en dat doe ik misschien nog steeds). Bij twijfel over een patroon kijk ik naar de sluitende prijslijn-grafiek. In dit geval gaat het om een wig. Teveel mensen op Twitter noemen dit een stijgende driehoek en ik heb de neiging om daar tegenin te gaan. Wat dat betreft is het een short met heel weinig risico”, aldus Brandt.

Koersdaling van 70 procent

Op het moment van schrijven tikt de koers van ethereum binnen op 2.237 dollar en staat er een stijging van 3 procent op de borden. Daarmee kan het niet tippen aan de stijging van bitcoin van 5,40 procent van de afgelopen 24 uur, maar de daling die Peter Brandt voorspelt is nog niet zichtbaar op dit moment…

Om die daling naar 700 dollar te veroorzaken moet ethereum vanaf hier met meer dan 70 procent dalen. Het is nog maar de vraag in hoeverre dat mogelijk is.

Zeker omdat er momenteel sprake is van een markt die veel bullish momentum bezit. Daarnaast is er veel optimisme over de Spot ETFs, de volgende bitcoin halving en de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.


The post Handelsveteraan voorspelt koersdaling ethereum van 70 procent appeared first on Bitcoinmagazine.nl.