Handelsfirma met eigen cryptobeurs slachtoffer van hack: $25 miljoen gestolen

Kronos Research, een prominente handelsfirma uit Taipei, is getroffen door een cyberaanval. Hackers hebben toegang gekregen tot de API-sleutels van het bedrijf, met een geschat verlies van $25 miljoen. Dit incident werd bevestigd door blockchain-expert ZachXBT.

Volgens bronnen dichtbij het bedrijf en bevestigd door blockchain-expert ZachXBT, is er naar schatting $25 miljoen gestolen.

Kronos Research, bekend om zijn activiteiten in trading, market making en als venture capital fonds, werd zaterdagochtend opgeschrikt door een inbreuk op hun beveiligingssysteem. De aanvallers wisten toegang te krijgen tot de API-sleutels van het bedrijf, een cruciaal element in de digitale infrastructuur van Kronos.

Na de ontdekking van de inbreuk heeft Kronos onmiddellijk alle handelsactiviteiten opgeschort. Dit had directe gevolgen voor Woo X, een beurs die onder de vleugels van Kronos is ontwikkeld. Woo X, waar Kronos als belangrijke market maker fungeert, verzekerde haar klanten dat hun fondsen veilig zijn, maar kondigde wel een tijdelijke pauze aan voor bepaalde activaparen vanwege het verlies aan liquiditeit.

Blockchain-onderzoeker ZachXBT speelde een cruciale rol in het in kaart brengen van de omvang van de hack. Hij volgde snelle uitstromen van een wallet die in totaal meer dan $25 miljoen aan ether bedroegen. Zijn bevindingen suggereren dat dit het bedrag is dat bij de aanval is ontvreemd.

Kronos heeft in een verklaring aangegeven zo snel mogelijk de handelsactiviteiten te willen hervatten. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar vanuit de media.


The post Handelsfirma met eigen cryptobeurs slachtoffer van hack: $25 miljoen gestolen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.