Handel in Bitcoin Spot ETF loopt goed: volume van $7,7 miljard sinds donderdag

De hype rondom Bitcoin ETF’s was erg groot: veel grote vermogensbeheerders in de Verenigde Staten wilde hun graantje meepikken in deze markt. Nu het eenmaal zo ver is, wordt er flink gehandeld.

Volgens cijfers van The Block gaat het om in totaal $7,7 miljard aan handelsvolume. Met $4,6 miljard op de openingsdag (donderdag) en $3,1 miljard op vrijdag. Deze financiële markten zijn relatief ouderwets, en daarom gesloten in het weekend. Het is afwachten hoe de handel in een nieuwe week, pas op maandag dus,verderrr gaat.

BlackRock zag het grootste handelsvolume met $546 miljoen op vrijdag, Fidelity zit daar dichtbij met $431 miljoen. De prijs van bitcoin zat dit jaar flink in de lift, maar momenteel hebben we te maken met een kleine dip. Na de hype rondom de ETF’s komt er ook bezinning: de koers daalde met zo’n 5%.

Een van de redenen is mogelijk dat ook het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) een ETF is geworden. Het fonds heeft meer dan 600.000 BTC (!!) in kas. Een deel van de houders van GBTC (nu dus een ETF) heeft mogelijk hun fonden geliquideerd. Niet voor niets was de handel in het fonds van Grayscale het groots, met een volume van $1,8 miljard. Donderadg was dit nog $2,3 miljard.

ETF’s moeten worden gedekt met echte bitcoin. Het kan zijn dat een deel van de bitcoin dat al jaren bij Grayscale staat, nu langzaam naar andere fondsen vloeit. Wat er dan weer voor zorgt dat de fondsen niet (veel) andere markten op hoeven om bitcoin bij elkaar te schrapen.


The post Handel in Bitcoin Spot ETF loopt goed: volume van $7,7 miljard sinds donderdag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.