‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven het niveau van 52.000 dollar te komen. Over twee maanden is het echter alweer tijd voor de halving en volgens de populaire analist Willy Woo kan dat gigantische stijgingen opleveren voor bitcoin.

Gigantische vraag naar bitcoin

Willy Woo schrijft over een gigantische instroom van kapitaal richting bitcoin. Volgens Woo gaat het om 607 miljoen dollar aan nieuwe vraag naar bitcoin, terwijl er slechts voor 46 miljoen dollar per dag aan bitcoin geproduceerd worden op dit moment.

Met nog een kleine 60 dagen tot de halving, is het volgens Woo zinvol om de significantie van deze gebeurtenis eens te berekenen. Hij berekent de nieuwe vraag door verandering in de Realized Cap te observeren.

De Realized Cap vertegenwoordigt de cumulatieve prijs die investeerders voor alle bitcoin betaalden. Het is echter belangrijk om hierbij te vermelden dat deze methode de daadwerkelijke vraag kan onderschatten, omdat het de off-chain activiteit (op de beurzen) niet meeneemt.

Bitcoin koersverwachtingen na de halving

Terwijl het aanbod van bitcoin blijft zakken en de vraag stijgt, is het volgens Willy Woo duidelijk dat dit als een opwaartse katalysator voor de koers fungeert.

MacronautBTC pakt de berekeningen van Woo erbij en komt tot de conclusie dat bitcoin over een jaar een market cap van 5,38 biljoen dollar moet hebben. Dat zou een bitcoin koers van 273.000 dollar opleveren.

Geloof jij in dit soort cijfers?

Interessant is dat de voorspelling van Willy Woo en MacronautBTC redelijk overeenkomt met de voorspelling van @caprioleo, die een bitcoin koers van 280.000 dollar verwacht. Diezelfde koers vormt ook de mediaan van een aantal voorspellingen die MacronautBTC met de hand bij elkaar raapte.

Verder ligt deze koers niet ver van de voorspelling die afkomstig is van de powerlaw van Giovan. Wat denk jij? Gaan we binnenkort echt een bitcoin koers van meer dan 200.000 dollar op de borden zien?


The post ‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.