Hacker Stuurt $10 Miljoen Naar Tornado Cash

 

Een hacker heeft onlangs $10 miljoen aan Ether verplaatst naar het controversiële crypto-mixing platform Tornado Cash. Dit volgt op een phishingaanval in september 2023 waarbij een aanzienlijk bedrag van een crypto whale werd gestolen. De boef maakte misbruik van token-toestemmingen om de fondsen te stelen.

Tornado Cash, de tool waar het geld naar toe werd gestuurd, heeft sinds de oprichting in 2019 te maken gehad met aanzienlijke controverse, waaronder sancties door de Amerikaanse regering vanwege beschuldigingen van witwaspraktijken. Ondanks de dalende handelsvolumes en toenemende regelgevende druk blijft Tornado Cash zowel positieve als negatieve aandacht trekken binnen de cryptowereld.

Sancties en Tornado Cash

Na de sancties zag Tornado Cash een aanzienlijke daling in handelsvolume. Deze maatregelen hebben niet alleen de werking van het platform beïnvloed, maar ook een bredere discussie op gang gebracht over privacy, de rol van overheidssancties en de toekomst van financiële privacy binnen de cryptosector. De ontwikkeling van nieuwe privacytools volgt op de voetstappen van Tornado Cash, wat de aanhoudende vraag naar privacy in de financiële wereld onderstreept.

Eerder kon je op deze website lezen dat Tornado Cash wel vaker wordt gebruikt voor dit soort zaken. Zo gebruikte de Noord-Koreaanse Lazarus Group de tool om $12 miljoen wit te wassen.

Tegelijkertijd is privacy willen op zichzelf geen misdaad. Dat is een recht, in landen als Nederland tenminste. Als je verder kijkt, zie je echter wel dat dit recht gevaar loopt. Een van de bouwers achter Tornado Cash zit momenteel vast in Nederland. De ontwikkelaar genaamd Alexey Pertsev wordt door de Nederlandse autoriteiten beschuldigd van het witwassen (of meehelpen daar aan) van $1,2 miljard (!) dollar.


The post Hacker Stuurt $10 Miljoen Naar Tornado Cash appeared first on Bitcoinmagazine.nl.