Hacker biedt toegang tot wetshandhaving portal van Binance aan voor $10.000

Een gebruiker met de naam “Miembro” deelt op Breach Forums een bijzondere advertentie. Hij wil liefhebbers toegang geven tot het zogenoemde Law Enforcement Request Portal van Binance. De persoon die hier wel interesse in heeft, moet wel eerst nog even $10.000 in Bitcoin of Monero te betalen.

De anonieme persoon beweert dat de online portaal exclusief is voor wetshandhavingsinstanties. Mogelijk zijn er e-mailaccounts van wetshandhavers gelekt en heeft Miembro zo toegang gekregen tot de online omgeving.

Mogelijk ligt een mondiale malwarecampagne hier aan ten grondslag. Dit kalenderjaar is er een aanval geweest op wetshandhavers in Taiwan, Oeganda en de Filippijnen. Er is daarmee toegang gekregen tot accounts. Mogelijk heeft Miembro via deze informatie op een ongeautoriseerde manier ook toegang gekregen tot het inlogpaneel van Binance.

Binance zelf ontkent dat er inbreuk is gedaan in hun systeem. Een woordvoerder verduidelijkt dat de advertentie niet duidt op een hack van de infrastructuur van Binance.

Hoewel het onduidelijk is of de gelekte informatie ook daadwerkelijk toegang geeft tot de portal, beweert Miembro zelf dat alles “prima werkt”.

Te midden van deze problemen, heeft Binance nog wel andere dingen aan haar hoofd. In de Filipijnen overweegt de Securities and Exchange Commission (SEC) een totaal verbod op de beurs omdat het niet de juiste registratie heeft. Ook in de VS ligt de beurs onder vuur en schikte het in een zaak.


The post Hacker biedt toegang tot wetshandhaving portal van Binance aan voor $10.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.