Grote bank Wells Fargo investeert liefst $143 miljoen in bitcoin ETF’s

Wells Fargo, een van de drie grootste banken in de Verenigde Staten, heeft recentelijk aanzienlijke investeringen gedaan in nieuwe bitcoin ETF’s. In een onlangs ingediend 13F-HR formulier, blijkt dat Wells Fargo per 31 maart $143 miljoen heeft geïnvesteerd in drie verschillende bitcoin-investeringsproducten.

Wells Fargo investeert in bitcoin ETF’s

Het grootste deel van de investeringen van Wells Fargo is geplaatst in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), een bitcoin spot ETF. Dit fonds heeft aandelen die gekoppeld zijn aan de actuele prijs van bitcoin tijdens de reguliere handelsuren van de aandelenmarkt. De aandelen van dit fonds worden direct ondersteund door een vaste hoeveelheid bitcoin, die langzaam afneemt door beheerkosten.

Wells Fargo heeft ook geïnvesteerd in Bitcoin Depot, een aanbieder van bitcoin geldautomaten, met een investering van $99.000, en in de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), een bitcoin futures ETF, met een investering van $1,2 miljoen. Hoewel dit een aanzienlijk bedrag lijkt, is het slechts een klein deel van de $603 miljard die Wells Fargo beheert.

De omslag in de benadering van crypto door Wells Fargo

Deze investeringen zijn een grote verandering ten opzichte van 2018, toen Wells Fargo het gebruik van hun creditcards voor de aankoop van crypto tijdelijk verbood. De analisten van de bank hebben echter de snelle adoptie en de waardestijging van bitcoin erkend.

Waarom kiest Wells Fargo voor Grayscale?

Wells Fargo begon in februari bitcoin ETF’s aan te bieden als een investeringsoptie voor klanten die hier specifiek om vroegen. Sinds de lancering van de bitcoin spot ETF’s in de Verenigde Staten in januari, hebben deze producten $11,8 miljard aan netto instromen aangetrokken.

Grayscale’s GBTC, ondanks dat het de duurste is met een jaarlijkse beheervergoeding van 1,5%, is momenteel de grootste bitcoin ETF. Dit komt door de bitcoin die al in bezit was voor de lancering van het ETF. Echter, sinds 11 januari heeft het fonds te maken met aanhoudende uitstromen.

Andere grote financiële instellingen, waaronder Susquehanna International Group, hebben ook grote bedragen geïnvesteerd in bitcoin ETF’s. Susquehanna, met een vermogensbeheer van $438 miljard, bezit voor $1,8 miljard aan deze producten.


The post Grote bank Wells Fargo investeert liefst $143 miljoen in bitcoin ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.