Grootste particuliere bank in Brazilië gaat bitcoin en ether handel aanbieden

Itaú Unibanco, de grootste particuliere bank van Brazilië, gaat ook bezig met cryptovaluta. Volgens Reuters gaat de kredietverstrekker handel in bitcoin en ether lanceren voor klanten van zijn investeringsplatform.

Guto Antunes, directeur van de crypto-divisie van de bank, vertelt in een interview dat het van plan is binnenkort andere cryptovaluta toe te voegen.

“Het begint met bitcoin, maar ons overkoepelende strategische plan is om in de toekomst uit te breiden naar andere crypto-activa.”

De steun voor de handel in andere tokens zou afhangen van de vorderingen omtrent de regelgeving in het land.

Itaú belooft zich te onderscheiden van zijn concurrenten. Het neemt het onder andere op tegen MB en Mynt, de cryptotak van investeringsbank BTG Pactual. Naast deze Braziliaanse bedrijven heeft de bank ook te maken met concurrentie van internationale platforms, waaronder Binance en Bitso.

Daarbij geldt vanaf volgend jaar mogelijk een strenge regel. De overheid wil 15% belasting heffen over cryptovaluta die bij buitenlandse partijen staan. Brazilianen die meer dan $1.200 verdienen bij buitenlandse beurzen en investeringsfondsen zullen onder de regeling komen te vallen.

Volgens onderzoek van Chainalysisis de Braziliaanse cryptomarkt hard aan het groeien. Ze staan op de negende plek in de lijst met landen wat betreft crypto-adoptie.

Terwijl de regelgeving op het gebied van cryptovaluta evolueert, is er in het land een grote vraag naar de bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s).


The post Grootste particuliere bank in Brazilië gaat bitcoin en ether handel aanbieden appeared first on Bitcoinmagazine.nl.