“Grootste beurs in Australië gaat bitcoin ETF’s aanbieden”

De grootste aandelenbeurs van Australië gaat eind 2024 spot-bitcoin ETF’s noteren. Dat meldt persbureau Bloomberg vandaag.

Bitcoin spot ETF’s in Australië

Volgens Bloomberg is de verwachting dat de ASX-aandelenbeurs van Australië eind 2024 een eerste reeks bitcoin ETF’s gaat noteren. Het persbureau baseert zich op bronnen dichtbij de kwestie. Diverse bedrijven hebben al een aanvraag ingediend voor een ETF, zoals VanEck en lokale bedrijven zoals BetaShares en DigitalX.

ASX is de belangrijkste aandelenbeurs in Australië en beheert ongeveer 80% van de lokale handel. Per maart had ASX een binnenlandse marktkapitalisatie van $2,7 biljoen.

“ASX blijft in gesprek met een aantal uitgevers die geïnteresseerd zijn in het toelaten van op crypto-activa gebaseerde ETF’s,” aldus een woordvoerder tegen The Block. Het bedrijf wilde verder geen commentaar geven op de zaak.

ETF’s

Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn fondsen die op de beurs zijn te verhandelen en die beleggen in dit geval bitcoin. Beleggers kunnen zo exposure krijgen aan bitcoin zonder het zelf te heoven kopen en te bewaren. Het is feitelijk een traditioneel beleggingsproduct dat ze via hun gewone beleggingsrekeningen en platforms kunnen kopen en verkopen.

Een Bitcoin ETF volgt de prijs van bitcoin en de prestaties krijgen hun weerslag in de prijs van het ETF-aandeel. Dit aandeel is te kopen op traditionele effectenbeurzen zoals andere aandelen en financiële producten.


The post “Grootste beurs in Australië gaat bitcoin ETF’s aanbieden” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.