Groot aantal Bitcoin wordt opgenomen van crypto beurzen: Is dit het einde van de bull markt?

In de afgelopen weken hebben verschillende crypto beurzen een grote uitstroom van Bitcoin gezien. Dit kan betekenen dat verkopers de markt verlaten. Technisch analist Ali Martinez meldt dat ongeveer 22.647 Bitcoin in de afgelopen week zijn opgenomen van crypto beurzen. Dit komt neer op $1,57 miljard dat de digitale handelsplatforms heeft verlaten. Deze munten worden waarschijnlijk opgeslagen op andere plaatsen, wat mogelijk een positief teken kan zijn.

Bitcoin koers daalt flink en mensen nemen BTC op

Deze ontwikkeling volgt op een flinke daling van de Bitcoin koers. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $69.326,16, een daling van 2,35% in de afgelopen 24 uur. Onlangs steeg de Bitcoin koers boven de $70.000. Maar na de bekendmaking van Amerikaanse werkgelegenheidsdata begon de prijs afgelopen vrijdag plotseling te dalen. Uit de data blijkt dat de Verenigde Staten in mei 272.000 banen hebben toegevoegd, meer dan verwacht, terwijl het werkloosheidspercentage steeg naar 4%.

De prijsdaling wordt ook toegeschreven aan een daling van de aandelenkoers van GameStop, wat een negatieve invloed had op het sentiment in de crypto markt. Ondanks de prijsdaling blijft de Bitcoin Dominance metric, die aangeeft welk percentage van de totale crypto marktwaarde naar BTC gaat, sterk. Dit betekent dat Bitcoin, ondanks de huidige prijsdaling, relatief beter presteert dan andere cryptovaluta.

Het is nog onduidelijk waar de Bitcoin die de gecentraliseerde exchanges verlaat naartoe gaat. Ondanks dat mensen hun Bitcoin opnemen naar andere plekken, blijven de Bitcoin holdings van beleggingsfondsen toenemen. Sinds de lancering van spot Bitcoin ETF’s, heeft BlackRock een enorme stijging gezien in het volume van Bitcoin dat het bezit. In slechts vijf maanden handel heeft BlackRock’s IBIT meer dan 300.000 BTC aan beheerd vermogen verzameld.

Wat zegt Crypto Fear & Greed Index over Bitcoin?

De “Crypto Fear & Greed Index,” die het marktsentiment voor digitale activa weergeeft, is met 1,28% gedaald naar ongeveer 77. Dit geeft aan dat het marktsentiment nog steeds in het ‘Greed’-gebied zit. Extreme hebzucht is meestal het laatste stadium van een bullmarkt, wat suggereert dat Bitcoin op weg kan zijn om dit niveau te bereiken.


The post Groot aantal Bitcoin wordt opgenomen van crypto beurzen: Is dit het einde van de bull markt? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.