Grayscale’s Grote Bitcoin Verkoopgolf Vertraagt: Is Dit Het Keerpunt voor de Cryptomarkt?

Grayscale heeft onlangs de aandacht van blockchain analisten getrokken met de manier waarop het omgaat met bitcoinbezittingen. Eerder deze maand was de fondsbeheerder actief bezig met het aanzienlijk verkopen van digitale munten, inclusief een opmerkelijke transactie waarbij het voor $2,2 miljard aan bitcoin naar de Amerikaanse beurs Coinbase verplaatste in slechts enkele dagen. Deze hoge volumes aan bitcoin uitstromen, op een gegeven moment met Grayscale die meer dan 4.400 BTC op één dag verkocht, hadden een merkbaar effect op de marktprijs van de cryptocurrency.

Grayscale schaalt bitcoin verkopen af

Echter, een recent bericht van Arkham Intelligence op Twitter laat een verandering in deze trend zien. De bitcoin verkopen van Grayscale zijn aanzienlijk vertraagd, met hun laatste overdracht die minder dan de helft was van hun gemiddelde dagelijkse volume van de week ervoor. De waarde van deze recente verkoop was minder dan $200 miljoen, een grote afname van hun eerdere verkopen. Deze vertraging heeft ertoe geleid dat analisten speculeren of Grayscale, en bij uitbreiding DCG CEO Barry Silbert, bijna klaar zijn met hun verkoopfase. De tweet van Arkham stelde specifiek de vraag: “Is Barry klaar met verkopen?”

De context achter de bitcoin verkopen van Grayscale gaat terug naar 10 januari, toen het bedrijf zijn fonds omzette in een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Voordat deze transformatie plaatsvond, functioneerde Grayscale als een gesloten fonds, waarbij beleggers hun aandelen minimaal zes maanden moesten aanhouden. De omzetting naar een bitcoin ETF leidde tot een toename van interesse van beleggers die gretig waren om hun bezittingen in te wisselen.

De goedkeuring van bitcoin ETFs had analisten verdeeld over de mogelijke impact op de prijs van bitcoin. In eerste instantie ervoer de prijs van bitcoin een korte piek, waarbij het bijna $49.000 per munt bereikte voor het eerst sinds 2021. Deze opwaartse trend was echter van korte duur, aangezien deze al snel daalde als reactie op de aanzienlijke bitcoinverkopen van Grayscale.


The post Grayscale’s Grote Bitcoin Verkoopgolf Vertraagt: Is Dit Het Keerpunt voor de Cryptomarkt? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.