Grayscale’s bitcoin ETF beleeft eerste netto instroom sinds lancering van concurrenten

Sinds de omzetting naar een exchange-traded fund (ETF) in januari, heeft het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aanzienlijke uitstromen meegemaakt. De bitcoin holdings van het fonds zijn gedaald van meer dan 600.000 bitcoins naar ongeveer 290,000. Recentelijk rapporteerde Farside Investors echter een positieve draai; vrijdag zag een netto instroom van $ 63 miljoen, de eerste dagelijkse netto instroom sinds het debuut van de ETF. Deze onverwachte toename kan wijzen op een hernieuwde interesse van beleggers.

GBTC was ooit de favoriete keuze voor bitcoin investeerders

Historisch gezien was GBTC het voornaamste investeringsvoertuig voor investeerders die in bitcoin wilden investeren zonder de cryptocurrency direct aan te kopen. Het had een dominante positie tot januari, toen het werd omgezet in een makkelijker verhandelbare ETF-vorm. Dit viel samen met de lancering van negen andere spot bitcoin ETFs, wat de concurrentie sterk verhoogde. Door de hogere kosten van GBTC hebben investeerders miljarden teruggetrokken uit het fonds.

GBTC breekt de trend ondanks sterke concurrentie

De recente instroom markeert een keerpunt voor GBTC, een einde aan de reeks van netto uitstromen. Dit komt ook op het moment dat bitcoin van de dip rond de $ 57.000 zijn weg omhoog heeft gevonden tot ongeveer $ 63.000. Momenteel beheert Grayscale $ 18.1 miljard in GBTC, wat nog steeds meer is dan BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), die $ 16.9 miljard aan activa beheert. Ondanks dat IBIT, die in januari vanuit het niets begon, snel is gegroeid, vormt het nu een significante uitdaging voor GBTC’s status als de grootste bitcoin ETF qua activa.

Grayscale kondigt plannen aan voor een mini bitcoin ETF met lage kosten

Grayscale heeft ook plannen aangekondigd voor een mini bitcoin ETF, die zal komen met een uitzonderlijk lage fee van 0.15%. Deze stap kan het fonds aantrekkelijker maken voor investeerders die op zoek zijn naar een kosteneffectieve manier om in bitcoin te investeren in een verzadigde markt. Mogelijk blijkt dit een goede manier om te onderscheiden van alle andere bitcoin ETFs


The post Grayscale’s bitcoin ETF beleeft eerste netto instroom sinds lancering van concurrenten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.