Grayscale ziet recorduitstroom uit Bitcoin ETF maar blijft optimistisch ondanks concurrentie

Grayscale’s Bitcoin ETF ziet recorduitstroom, maar het bedrijf blijft optimistisch en rolt zelfs nieuwe strategieën uit.

Grayscale Bitcoin ETF

Grayscale’s Bitcoin ETF kampt met een aanzienlijke uitstroom. Sinds de overgang van een gesloten fonds naar een Bitcoin ETF in januari, heeft het een record van $15 miljard aan uitstroom gezien. Het bezit van Grayscale is gereduceerd tot 328.012 BTC, of $22,6 miljard tegen de huidige koers.

Dagelijks verliest het fonds gemiddeld 5.092 BTC. Als dit doorgaat, zijn de bitcoinreserves van Grayscale op tegen 8 juli. Echter, de snelheid van de uitstroom is afgenomen, met recentelijk slechts $75 miljoen aan uitstroom. Dat wijst op een mogelijke vertraging in de terugtrekkingen.

Om concurrerend te blijven, stelt Grayscale een nieuwe, goedkopere Bitcoin ETF voor, met als doel beleggers te behouden en aan te trekken te midden van felle concurrentie van fondsen zoals BlackRock’s iShares Bitcoin Trust, dat inflows van tot $10 miljard op een enkele dag heeft gezien. Het nieuwe fonds is echter nog niet goedgekeurd. De snelle uitstromen zijn te verklaren door beleggers die goedkopere alternatieven zoeken en de nasleep van failliete cryptobedrijven zoals FTX en Genesis.

Ondanks deze uitdagingen zit er volgens marktvolgers toch nog wel toekomst in het bedrijfsmodel van Grayscale . Met $21,7 miljard aan activa en doorlopende inkomsten geloven analisten dat het fonds in een sterke positie zit, met name omdat door de gestegen bitcoinprijs de financiële positie (in dollars gemeten) is versterkt.

Grayscale’s inspanningen hebben de Bitcoin ETF-markt aanzienlijk gevormd, met name door een cruciale juridische overwinning tegen de SEC die de deur opende voor meer Bitcoin ETF’s in de VS.


The post Grayscale ziet recorduitstroom uit Bitcoin ETF maar blijft optimistisch ondanks concurrentie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.