Grayscale Zet $175 Miljoen aan Bitcoin in Beweging bij Coinbase: Nieuwe Verkopen?

Grayscale, een grote beheerder van crypto assets, heeft 3.443,1 bitcoin, ter waarde van meer dan 175 miljoen dollar, overgeplaatst naar de Coinbase beurs. Deze transfer, uitgevoerd in vijf afzonderlijke transacties naar Coinbase Prime, is bedoeld om te voldoen aan de liquiditeitsbehoeften van instellingen, maar heeft wel grote aandacht getrokken. Gaat Grayscale weer beginnen met bitcoin verkopen?

Wat zijn de intenties van Grayscale?

Er wordt volop gespeculeerd over de intenties van Grayscale achter deze transacties. Analisten suggereren dat Grayscale mogelijk wil profiteren van de recente prijsstijgingen van bitcoin, gezien het feit dat investeerders hun investeringen voor een lange periode in het fonds hebben vastgezet.

De timing van deze acties valt ook samen met lopende discussies in de sector van digitaal vermogensbeheer over beheerkosten. Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) valt op door zijn hoge beheerkosten van 1,5%, in tegenstelling tot concurrenten zoals BlackRock’s IBIT, dat 0,12% in rekening brengt – een cijfer dat binnen het komende jaar naar 0,25% zal stijgen. Dit verschil in kosten is een cruciale factor voor investeerders, aangezien lagere kosten over het algemeen leiden tot hogere netto rendementen over een langere tijd.

Sommige analisten hebben de toegenomen uitstroom van Grayscale gekoppeld aan de activiteiten van Genesis, en suggereren dat de verkoop van GBTC voor bitcoin door Genesis marktdynamieken kan beïnvloeden. Deze visie suggereert echter een potentieel balancerend effect op de markt door de aard van de verkopen in bitcoin, wat een minder bearish vooruitzicht biedt op de marktinvloed van Grayscale.

Het grote crypto portfolio van Grayscale

Na deze aanzienlijke transactie bedragen de bitcoin bezittingen van Grayscale nu 449.834 bitcoin, gewaardeerd op meer dan 23 miljard dollar. Het bedrijf beheert een divers portfolio, met Ethereum (ETH) en Livepeer (LPT) als de op een na en derde grootste bezittingen, respectievelijk, en het totale beheerde vermogen overstijgt 31 miljard dollar, inclusief andere prominente tokens zoals Uniswap (UNI), Chainlink (LINK) en Avalanche (AVAX).


The post Grayscale Zet $175 Miljoen aan Bitcoin in Beweging bij Coinbase: Nieuwe Verkopen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.