Grayscale Weigert mee te gaan in Bitcoin ETF Prijzenoorlog, Handhaaft duurste Product

In de snel evoluerende wereld van Bitcoin ETF’s blijft Grayscale Investments opvallend standvastig met hun duurste product, ondanks dat rivalen als Valkyrie, Invesco en Bitwise hun tarieven verder verlagen. Deze verlagingen volgden kort nadat alle spelers hun kostenstructuren hadden onthuld, wat wijst op een hevige concurrentiestrijd om investeerders aan te trekken.

Grayscale is het bedrijf met al ruim 600.000 (!!) bitcoin in hun fonds. Zij willen het omzetten naar een ETF. Anderen moeten nog starten met een fonds.

Terwijl de markt zich aanpast, blijft Grayscale’s benadering ongewijzigd. Hun hogere tarief steekt schril af tegen de recente verlagingen van concurrenten. Valkyrie heeft bijvoorbeeld zijn tarief bijna gehalveerd naar 0,49% van 0,8% en rekent tijdelijk geen kosten voor drie maanden. Ondanks deze aanpassing blijft Valkyrie aan de hogere kant van het spectrum, vergelijkbaar met Fidelity, dat 0,39% rekent, en Invesco, dat ook zijn tarief verlaagde met 20 basispunten naar 0,39%.

Bitwise, voorheen de optie met de laagste kosten op 0,24%, heeft besloten om nog verder te zakken naar 0,20%, waarmee het zijn voorsprong op concurrenten zoals 21Shares, Ark en VanEck, die hun initiële tarieven van 0,25% handhaven, vergroot. WisdomTree heeft ook zijn tarief verlaagd met 20 basispunten naar 0,30%.

Met deze recente veranderingen zullen negen aanvragers – het overgrote deel – mogelijk minder dan 0,5% van de netto activawaarde van het fonds aan investeerders in rekening brengen. Intussen blijft Grayscale aanzienlijk hoger met 1,5%. Deskundigen sluiten echter niet uit dat de cryptobeheerder op termijn wijzigingen zal doorvoeren om concurrerend te blijven.


The post Grayscale Weigert mee te gaan in Bitcoin ETF Prijzenoorlog, Handhaaft duurste Product appeared first on Bitcoinmagazine.nl.