Grayscale pakt door en wil nu ook Covered Call ETF van hun bitcoinfonds

Grayscale Investments pakt door na de goedkeuring van hun bitcoin spot ETF. Ze willen nu een zogenoemde Covered Call ETF aanbieden. Maar voor het zover is moeten ze (wederom) goedkeuring krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De nieuw ingediende Grayscale Bitcoin Trust Covered Call ETF heeft tot doel lopende inkomsten te genereren en tegelijkertijd beleggers de optie te geven om mee te doen aan de prijsbeweging van de Grayscale Bitcoin Trust.

Het is een actief beheerd fonds dat bestaat uit het kopen en verkopen van call- en putopties van GBTC als de onderliggende referentiewaarde. Hiermee kunnen beleggers op een alternatieve manier zich bezighouden met de cryptomarkt.

Grayscale is een bekende naam in de industrie. Al jaar en dag bieden ze het GBTC-fonds aan. Lange tijd was dit een Trust waardoor er een premium op zat, maar sinds eergisteren is het een spotmarktfonds zónder premium. Er zit al ruim 619.000 BTC in het fonds. Volgens data van Yahoo Finance noteerde deze ETF een handelsvolume van ruim $1,9 miljard op de eerste dag.


The post Grayscale pakt door en wil nu ook Covered Call ETF van hun bitcoinfonds appeared first on Bitcoinmagazine.nl.