Grayscale in gesprek met JPMorgan en Goldman Sachs over Spot Bitcoin ETF

Grayscale Investments is volgens de geruchten in gesprek met bankgiganten als JPMorgan en Goldman Sachs om deze aan te wijzen als geautoriseerde participanten voor zijn Spot Bitcoin ETF. Bloomberg weet op 4 januari te melden dat Grayscale gesprekken voerde met allebei de investeringsbanken voor deze rol. Dit nieuws komt één week nadat Grayscale een aangepast S3-aanvraag indiende, maar geen geautoriseerde participanten aanwees.

Ondertussen zou Goldman Sachs ook in gesprek zijn met BlackRock over een vergelijkbare rol voor hun Spot Bitcoin ETF.

Wat doet een geautoriseerde participant?

Een geautoriseerde participant speelt een cruciale rol binnen het beheer van een ETF. De participant in deze rol is namelijk verantwoordelijk voor het creëren en vernietigen van aandelen in het fonds.

Een ETF kan meerdere financiële partijen aanwijzen als geautoriseerde participant. Overigens hoeven aanvragers van de Spot Bitcoin ETF in hun S-1 of S-3 documenten geen namen te noemen van participanten, waardoor andere partijen alsnog aan boord kunnen komen.

Waar JPMorgan al is genoemd als geautoriseerde participant voor verschillende Spot Bitcoin ETFs, kan Goldman Sachs zich mogelijk bij andere Wall Street giganten voegen. Ook Cantor Fitzgerald en Jane Street doen al mee in deze rol.

Goldman Sachs is over het algemeen neutraal geweest richting bitcoin en de sector voor digitale assets. In een interview van 27 december met Fox Business deelde Matthew McDermott, het hoofd van digitale assets van Goldman Sachs, dat de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF de markt zal helpen om volwassen te worden.

Wanneer stopt deze speculatierace?

Het zou nu weleens goed zijn als de SEC er een klap op geeft en de ETFs van goedkeuring voorziet. Alle speculatie rondom de Spot Bitcoin ETFs begint nu zo extreem te worden, dat ze er bij een nieuwe afwijzing niet in slagen om investeerders te beschermen, wat hun primaire taak is.

Na het verliezen van de ETF-rechtszaak tegen Grayscale lijkt er voor de SEC geen argument meer over om de Spot Bitcoin ETFs opnieuw af te wijzen. Zodoende lijkt het een kwestie van tijd voordat ze van goedkeuring voorzien worden.

Het is onduidelijk waar we nu nog op wachten.


The post Grayscale in gesprek met JPMorgan en Goldman Sachs over Spot Bitcoin ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.