Grayscale herziet Bitcoin ETF aanvraag na vertrek Barry Silbert

Fondsbeheerder Grayscale is al enige tijd in de race om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen in de Verenigde Staten. Op dezelfde dag dat Barry Silbert zijn vertrek aankondigde als CEO van het moederbedrijf Digital Currency Group, past Grayscale zijn ETF-aanvraag aan om aan de laatste eisen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te voldoen.

‘Vertrek Barry Silbert is een kerstcadeau’

Verschillende commentatoren noemen het vertrek van Barry Silbert een “kerstcadeau” voor Michael Sonnenshein, de huidige CEO van Grayscale. Volgens de analyse van Ram Ahluwalia is de beslissing van Barry Silbert om het bedrijf te verlaten een bewuste geweest, om de kansen op goedkeuring van de Spot ETF van Grayscale te vergroten.

Dit werkt mogelijk in het voordeel van Grayscale, omdat er bij de SEC momenteel een onderzoek loopt naar DCG; waar Silbert dus aan het roer stond.

DCG zit gigantisch in de problemen en staat verdeeld over meerdere crediteuren voor honderden miljoenen dollars in de schulden die het, zo lijkt het op dit moment, niet kan terugbetalen.

Dat kan voor de industrie ook nog de nodige problemen opleveren… maar het vertrek van Silbert lijkt een positieve ontwikkeling voor de potentiële goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

Grayscale wijzigt zijn ETF-aanvraag

Eric Balchunas geeft vervolgens commentaar op het aanpassen van de ETF-aanvraag door Grayscale.

“Grayscale geeft zich eindelijk over aan de cash-only creaties. Ik weet zeker dat ze een AP-overeenkomst hebben (cruciale laatste stap) zodat ze aan alle eisen voldoen. Dat gezegd hebbende is het nog steeds een mysterie of ze vanaf dag één mogen meedoen aan het ETF-feestje”, aldus Balchunas.

Nu is het wachten op de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs en volgens de meeste analisten zal dat plaatsvinden tijdens de eerste werkdagen van januari 2024.

Zodoende moeten we dus nog even geduld hebben en hopen dat het verlossende woord van de SEC ergens begin januari komt. Gaan we dan meteen nieuwe koersexplosies van bitcoin zien of komen er juist dalingen?


The post Grayscale herziet Bitcoin ETF aanvraag na vertrek Barry Silbert appeared first on Bitcoinmagazine.nl.