Grayscale CLO Voorspelt: ETH ETF Goedkeuring Onvermijdbaar – Gaat Ethereum Nog Stijgen?

Met een nieuwe All Time High is het duidelijk geworden dat het effect van spot Bitcoin ETF’s op de crypto wereld enorm is geweest. De introductie van deze beursproducten was een droom van veel analisten, investeerders en liefhebbers.

Nu via Spot Bitcoin ETF’s institutionele en traditionele beleggers massaal instappen, verschuift de focus naar een nieuwe ambitie: ETH ETF’s. Gaat Ethereum stijgen wanneer deze producten op de beurs komen, of is het maar afwachten of deze droom geen nachtmerrie wordt? Experts verschillen van mening.

Zet SEC Dikke Streep door Ethereum ETF?

Na de introductie van spot Bitcoin ETF’s schakelden grote aanbieders van dergelijke producten, zoals GrayScale en VanEck, snel over naar de ontwikkeling van een spot ETH ETF. Niets leek een snelle introductie van dergelijke producten in de weg te staan, maar naar nu blijkt dat de SEC weleens roet in het eten kan gooien.

Al langere tijd is de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, van mening dat veel grote tokens geen cryptovaluta zijn, maar ongeregistreerde effecten. Omwille hiervan heeft de SEC zelfs verschillende rechtszaken aangespannen, en won deze deels. Zo werd de groei van de Ripple koers jarenlang tegengehouden door een serie rechtszaken tussen token-uitgever Ripple Labs en de SEC.

Nu lijkt de SEC Ethereum’s uitgever in het vizier te hebben: The Ethereum Foundation. In de afgelopen weken heeft de Amerikaanse beursbewaker financiële documenten over Ethereum opgevraagd bij partners van het moederbedrijf. Mogelijk hangt er zelfs een strafzaak tegen Vitalik Buterin en zijn mannen in de lucht.

Deze ontwikkelingen zouden ervoor kunnen zorgen dat een Ethereum ETF voorlopig op de lange baan geschoven moet worden, of er misschien wel helemaal een streep gaat door deze producten. Bloomberg-analisten James Seyffart en Eric Balchunas zijn erg voorzichtig: zij stellen in ieder geval dat een goedkeuring bij de officiële deadline (23 mei) er echt niet inzit.

GrayScale – ‘Goedkeuring Ethereum ETF is onvermijdelijk’

Craig Salm, de Chief Legal Officer van GrayScale, een van de partijen die een aanvraag voor een ETH ETF indiende, is echter een stuk positiever dan de Bloomberg-analisten. De komst van een ETH ETF is volgens Salm zelfs ‘onvermijdelijk’.

In zijn beleving zijn de aanvragen voor Ethereum ETF’s niet geheel anders dan die van Bitcoin ETF’s, zo stelt hij op Twitter. En als het om gelijkwaardige producten gaat, dan zou de SEC ook geen (juridische) redenen hebben om de één wel toe te staan en de ander niet.

Daarnaast maakt Salm zich niet zoveel zorgen om de houding van de SEC. Hij geeft aan de gesprekken met de Amerikaanse beurswaakhond juist als ‘positief’ en ‘productief’ te hebben ervaren.

Ook de juridische chef van Coinbase, Paul Grewal, geeft aan dat hij gelooft in de snelle komst van Ethereum ETF’s. Brian Quinterz, in het verleden commissaris bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is het ook met beide heren eens, en benadrukt nog maar eens dat de toekenning van Ethereum Futures ETF’s al een vorm van erkenning door de SEC was.

Gaat Ethereum nog stijgen?

In navolging van de rest van de cryptomarkt gaat het ook met de Ethereum koers uitstekend de afgelopen dagen. Momenteel staat de token op $3615,30. Vorige week, toen het een stuk minder ging met de cryptomarkt, dreigde de token even onder de $3000 te zakken. Dit is gelukkig niet gebeurd, bulls hebben ondertussen het oog op een nieuwe run naar $4000 laten vallen. Om dit te bereiken moet ETH nog met zo’n 10% groeien – wanneer de markt goed blijft lopen zou dit binnen enkele dagen moeten lukken.

Ethereum koers grafiek. Bron: Tradingview

Tegelijkertijd blijft er veel onzekerheid rondom de token en het effect van ETH ETF’s hangen: het succes van dergelijke beursproducten is bewezen, maar alleen bij Bitcoin. Wie zegt dat Bitcoin niet de uitzondering is? Worden de beursproducten überhaupt wel goedgekeurd, en wanneer? Zal de SEC The Ethereum Foundation op de korrel nemen, zoals ze eerder Ripple Labs te grazen hebben genomen?

Er zijn de nodige twijfels rondom de vraag of Ethereum nog gaat stijgen. Momenteel lijkt het verstandiger om je geld te steken in een nieuw cryptoproject dat de potentie heeft om onafhankelijk van juridische tweespalt flink te groeien. Met Green Bitcoin, eTukTuk en Bitcoin Minetrix staan er drie zeer interessante kleine cryptoprojecten klaar om flink te groeien.

Green Bitcoin – Groen alternatief voor Bitcoin investeerder

Ben je onder de indruk van de tokenomics van Bitcoin maar ben je ook een liefhebber van het klimaat? Dan is Green Bitcoin een goede optie voor jou. Anders dan Bitcoin (BTC) kent Green Bitcoin (GBTC) namelijk geen energieslurpend mining mechanisme.

Deze ERC20 token is namelijk een staking coin. Door tokens vast te zetten in een smart staking contract krijg je extra tokens uitgekeerd. Daarnaast krijg je als staker de kans om extra tokens te verdienen door Bitcoin koersen juist te voorspellen.

Net als Bitcoin kent Green Bitcoin een gelimiteerde oplage van 21 miljoen tokens. Hyperinflatie kan dus nooit ontstaan. Het geringe aantal tokens zorgt er wel voor dat je als investeerder in de presale op tijd moet toeslaan: in slechts enkele weken tijd werd er al bijna $10 miljoen opgehaald voor GBTC!

 

eTukTuk – Ecologie en transport

Het crypto project eTukTuk zet ook in op vergroening, meer specifiek die van de transportsector in Zuid-Oost-Azië. Hier wordt veel gebruik gemaakt van oude vervuilende TukTuk’s, die veelal rijden op benzine met lood en rode diesel.

In een poging de transportsector te vergroenen kunnen chauffeurs lokaal geproduceerde elektrische voertuigen van eTukTuk voor een schappelijke prijs in handen krijgen. Zij vervoeren spullen, dieren of mensen en laten zich betalen met eTukTuk tokens. Wanneer het tijd is om de wagen op te laden, kan een chauffeur terecht bij een laadstation van een lokale partner.

Wanneer je in de ETUK token investeert, krijg je een klein deel van de commissie op elke transactie uitbetaald. Zo kun je vanuit Nederland een passief inkomen genereren aan de hand van ecologisch verantwoord transport in Azië.

Dankzij de samenwerking met de Maharadja Capital Group zullen binnenkort de eerste eTukTuk’s rijden in Sri Lanka. Het is dus verstandig om nu alvast in dit project te investeren, de waarde van deze presale token is nu nog relatief laag.

 

Bitcoin Minetrix – Minetrix kopen, Bitcoin krijgen

Voor Bitcoin Minetrix is in de presale al meer dan $12,5 miljoen geïnvesteerd. Traders en analisten zijn met name enthousiast over het bijzondere stake-to-mine model van de token.

Door Bitcoin Minetrix (BTCMTX) te staken krijg je naast extra tokens ook Mining Credits uitgekeerd. Deze kunnen worden ingezet om toegang te krijgen tot de Cloud Mine van het platform, waar je in ruil voor je aanwezigheid Bitcoin (BTC) uitgekeerd krijgt.

Bitcoin Minetrix is het eerste volledig gedecentraliseerde mining platform waar je zonder dure supercomputer, zonder hoge instapkosten, en zonder vage contracten kunt beginnen met Bitcoin minen. Omdat de enige toegangspoort naar de mine het staken van BTCMTX is, wordt voorzien dat de token erg schaars – en dus duur – zal worden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Grayscale CLO Voorspelt: ETH ETF Goedkeuring Onvermijdbaar – Gaat Ethereum Nog Stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.