‘Grafiek van bitcoin suggereert koersdaling naar 38.000 dollar’

Als we Omkar Godbole van CoinDesk mogen geloven, dan ziet de grafiek er momenteel niet goed uit voor de bitcoin koers. Op basis van zijn analyse voorspelt Godbole dat de bitcoin koers weleens tot het niveau van 38.000 dollar kan zakken. Dat kan in theorie voldoende zijn om het vertrouwen in bitcoin en het sentiment op de markt weer richting een dieptepunt te duwen.

Voor hodlers een kans om goedkoper in te kopen, maar voor nieuwe investeerders zal dat schrikken zijn.

Correctie op komst voor bitcoin?

Er is momenteel een zogenaamde “divergentie” zichtbaar in de Relative Strength Index (RSI) van bitcoin, zo volgt uit onderzoek van 10x Research, dat onder leiding staat van de gerenommeerde analist Markus Thielen.

De terugval van bitcoin zou volgens Thielen kunnen eindigen rond het “dynamische steunniveau” dat momenteel op 38.000 dollar ligt.

Er is sprake van een “bearish divergentie” als de koers een nieuw hoogtepunt bereikt en momentum-indicatoren als de RSI dat niet doen, wat op uitputting van de markt wijst.

Afgelopen week tikte de bitcoin koers het hoogste niveau in twee jaar tijd aan met de 49.000 dollar die op de borden verscheen. De 14-daagse RSI kon die stijgingen helaas niet bevestigen met een stijging, waardoor er sprake is van een bearish divergentie.

Waarom is bitcoin momenteel zwak?

De reden voor de zwakte van bitcoin ligt volgens Thielen bij het feit dat aandeelhouders van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) momenteel massaal verkopen.

Grayscale hanteert de hoogste managementfee (1,50 procent) en dat is voor veel mensen een reden om over te stappen. Wat zij echter niet weten is dat GBTC met een “discount” handelt op de bitcoin koers van ongeveer 1,50 procent, waardoor ze helemaal geen voordeel aan die overstap hebben.

Althans, niet in het eerste jaar.

Er zitten voor tientallen miljarden dollars aan bitcoin in GBTC, waardoor het zomaar nog eens heel lang kan duren voordat de verkoopdruk vanuit de Grayscale Bitcoin Trust helemaal wegvalt. Voor hodlers is dat een kans om meer in te kopen, maar voor particulieren zal dat even schrikken zijn.


The post ‘Grafiek van bitcoin suggereert koersdaling naar 38.000 dollar’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.