Google laat balans van een bitcoinadres zien in zoekmachine

Google heeft weer een stapje vooruit gezet wat betreft het omarmen van bitcoin. De zoekmachine heeft namelijk een manier geïntegreerd waarmee je direct de balansen van bitcoinadressen kunt uitlezen.

Als je nu een adres in de zoekbalk intypt, lees je in één oogopslag hoeveel bitcoin erop staat. Voorheen moest je dit nog doen via block explorers zoals mempool.space of blockchain.com, of je eigen bitcoin node.

Google heeft deze data nu rechtstreeks in zijn zoekmachine geïntegreerd. Het lijkt nog niet helemaal her te produceren zijn in Nederland. Maar er gaan screenshots rond die het nieuws is bevestigen. Het laat ook zien wanneer er voor het laatst geld naar het adres is toegestuurd.

Dus als je bijvoorbeeld zoekt op “bc1qgdjqv0av3q56jvd82tkdjpy7gdp9ut8tlqmgrpmv24sq90ecnvqqjwvw97”, dan zie je in één keer dat dit een adres is met ruim 180.000 BTC. Leuk detail: dit is het tweede meest waardevolle adres dat er bestaat. Het behoort toe aan Bitfinex: het is hun cold wallet.

Naast de integratie van deze bitcoin gegevens heeft Google ook cryptocurrency-domein toegevoegd; denk daarbij aan de integratie van de Ethereum Name Service (ENS). Deze uitbreiding heeft tot doel de zichtbaarheid en toegankelijkheid voor crypto-gebruikers te verbeteren, met name degenen die betrokken zijn bij Ethereum-transacties.

Twitter deed eerder al iets soortgelijks: als je op bitcoin zocht in de app, kwam er automatisch een widget in beeld met de koers en een knop om via Robinhood bitcoin te kunnen aanschaffen. Het is niet bekend hoe Google de nieuw getoonde data uitleest, en of het hier een derde partij voor gebruikt of misschien zélf wel een eigen node draait.


The post Google laat balans van een bitcoinadres zien in zoekmachine appeared first on Bitcoinmagazine.nl.