Goldman Sachs: Crypto is voor speculatie en criminelen

Het hoofd van de investeringsafdeling van Goldman Sachs, Sharmin Mossavar-Rahmani, gelooft niet in de toekomst van bitcoin en crypto. Volgens Rahmani is het bijna onmogelijk om een accurate waarde op cryptocurrency’s te plakken, omdat ze geen winst, cashflows of dividenden genereren.

“Wij geloven niet in crypto. Als je er geen waarde aan kunt hangen, hoe kun je dan bullish of bearish zijn?”

Bitcoin en de tulpenmanie

We horen het al jaren, maar Rahmani herhaalt het nog maar eens: volgens hem is het enthousiasme over bitcoin en crypto namelijk te vergelijken met de tulpenmanie van de 17e eeuw.

Haar klanten zijn volgens Rahmani op de hoogte van haar standpunten over crypto en staan zeker niet te springen om in de markt te stappen.

Ondanks de standpunten van Goldman Sachs en Rahmani, zijn er over het geheel genomen gigantisch veel investeerders die juist wel een toekomst zien in bitcoin. Sinds de introductie van de Spot Bitcoin ETFs op 11 januari zijn er voor miljarden dollars aan kapitaal richting bitcoin gevloeid.

Zo kan dit standpunt van Rahmani zich op de lange termijn weleens bewijzen als een gigantische blunder. Als de eerste 15 jaar van bitcoin een voorbode zijn voor de 15 jaar die ons te wachten staan, dan kan de digitale munt weleens een hele grote rol gaan spelen op de markt.

Crypto is voor criminelen

Naast haar argument dat crypto geen cashflows genereert, is Rahmani ook van mening dat digitale munten vooral voor criminelen zijn.

Afgelopen maand oordeelde een Amerikaanse rechter nog over een Russisch-Zweedse “ondernemer” die achter Bitcoin Fog zou zitten. Bitcoin Fog is een zogenaamde mixing-service, die het mogelijk maakt om je sporen op de blockchain uit te wissen.

Rahmani heeft gelijk dat criminelen weleens gebruikmaken van crypto, maar het mooie is dat ze vaak worden gepakt. De transparante aard van blockchains maakt het namelijk heel lastig om anoniem bitcoin om te zetten in Amerikaanse dollars of andere fiatmunten.


The post Goldman Sachs: Crypto is voor speculatie en criminelen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.