Goldbug Peter Schiff lacht om harde koersdaling van bitcoin

Je kunt er de klok op gelijkzetten. De bitcoin koers daalt en goldbug Peter Schiff wordt wakker om op de digitale munt te trappen. “Wat is er aan de hand met bitcoin vanavond? De digitale munt krijgt hardere klappen dan de Eagles!”, zo schrijft hij op Twitter.

De Eagles zijn een sportteam uit de Verenigde Staten die het de laatste tijd niet zo goed doen…

Peter Schiff en bitcoin

Dat Peter Schiff zoveel uithaalt naar bitcoin is op zich niet vreemd. Hij is namelijk al decennialang een voorstander van goud en beheert een gigantisch fonds dat in het edelmetaal investeert.

Wat dat betreft is de opkomst van bitcoin, dat vaak wordt gezien als een digitale versie van goud, natuurlijk een nachtmerrie voor iemand als Peter Schiff.

In plaats van de opkomst van het digitale goud te accepteren en mogelijk ook een klein deel van zijn portfolio naar bitcoin te verschuiven, kiest Schiff er al jaren voor om bitcoin kapot te schrijven.

Dat is hem nog niet helemaal gelukt, want door de jaren heen heeft bitcoin koersrecord na koersrecord mogen noteren, terwijl goud een stuk minder goed presteerde. Om die reden is Peter Schiff binnen de bitcoin-gemeenschap regelmatig het mikpunt van spot.

Bitcoin koers van 39.700 dollar in aantocht?

Een klein probleem voor bitcoin op dit moment lijkt de CME Gap die rond de 39.700 dollar ligt. Normaal gesproken vult de bitcoin koers die gaten (28 van de laatste 30 keer) en wat dat betreft is de kans aanwezig dat we naar dat niveau moeten terugzakken om de bullrun te kunnen hervatten, zo ziet ook de populaire Willy Woo.

Als Willy Woo gelijk krijgt en we dat ‘gat’ inderdaad moeten vullen, dan staan ons nog wat kleine dalingen te wachten. Maar op zich is het ook helemaal niet ongezond dat een financiële asset op de weg omhoog soms even de tijd neemt om op adem te komen.

Het is natuurlijk meer dan logisch dat mensen een deel van hun rendementen besluiten te verzilveren door wat posities te verkopen. Niet iedereen heeft de diamanten-handen van de gemiddelde bitcoin hodler.


The post Goldbug Peter Schiff lacht om harde koersdaling van bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.