Goedmorgen Bitcoin: ETF’s goedgekeurd

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin ETF’s goedgekeurd in VS

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 10 januari 2024 een historische stap gezet door de allereerste spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) goed te keuren. Deze goedkeuring markeert een belangrijke mijlpaal in de acceptatie en integratie van Bitcoin binnen het traditionele financiële systeem.

Wat is een Spot Bitcoin ETF?

Een spot Bitcoin ETF is een beursgenoteerd fonds dat de prijs van Bitcoin rechtstreeks volgt, voornamelijk door een aanzienlijke hoeveelheid van de cryptocurrency zelf te houden. In tegenstelling tot Bitcoin Futures ETF’s, die afhankelijk zijn van futurescontracten en speculeren op de toekomstige prijs van Bitcoin, bieden spot Bitcoin ETF’s directe blootstelling aan de actuele prijsbewegingen van Bitcoin.

SEC gaat onderzoek doen na debacle over ETF-tweet

De Securities and Exchange Commission zei dinsdag dat een onjuist bericht over de goedkeuring van spot bitcoin ETF’s het resultaat was van “ongeoorloofde toegang door een onbekende partij”. De toezichthouder gaat nu samen met de wetshandhaving dit voorval onderzoeken.

“Die ongeautoriseerde toegang is beëindigd”, zei een SEC-woordvoerder in een e-mail aan The Block. Ook Twitter zelf heeft een bericht geplaatst waarin het uitlegt wat er is gebeurd.

De 15e Verjaardag van Hal Finney’s “Running Bitcoin” Tweet

Vijftien jaar geleden, op 10 januari 2009, zette Hal Finney, een pionier in de Bitcoin-ecosysteem, een cruciale stap in de geschiedenis van digitale valuta met een eenvoudige maar nu iconische tweet: “Running bitcoin.” Deze tweet markeert niet alleen het vroege gebruik van Bitcoin door Finney, maar ook een sleutelmoment in de ontwikkeling van de cryptocurrency.


The post Goedmorgen Bitcoin: ETF’s goedgekeurd appeared first on Bitcoinmagazine.nl.