Goedkeuring Ethereum ETF VS zet Koreaanse regelgevers onder druk

Koreaanse financiële toezichthouders staan onder druk om cryptocurrency exchange-traded funds (ETF’s) goed te keuren na de recente goedkeuring van spot Ethereum ETF’s door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten.

Goedkeuring SEC zet aan tot verandering

Op 24 mei 2024 gaf de SEC toestemming voor de oprichting van ETF’s voor Ethereum, waarmee een belangrijke stap werd gezet in de integratie van digitale activa met traditionele financiën. Dit besluit heeft geleid tot oproepen aan de financiële autoriteiten in Seoul om hun voorzichtige houding ten opzichte van digitale activa te heroverwegen.

Uitdagingen op het gebied van regelgeving in Korea

De Financial Services Commission (FSC) en Financial Supervisory Service (FSS) zijn terughoudend geweest met het toestaan van handel in cryptoactiva op traditionele effectenmarkten. De FSC beroept zich op de Capital Markets Act, die ETF’s beperkt tot traditionele onderliggende activa zoals effecten en grondstoffen.

Kritiek uit de industrie

Lokale dataleverancier van digitale valuta Xangle en industriefiguren zoals Jung Eui-jung, hoofd van de Korean Stockholders’ Alliance, bekritiseren het verbod op digitale activa op traditionele markten. Zij stellen dat het verbod achterhaald is en moet worden herzien om het groeiende belang van digitale activa in de moderne financiële wereld te weerspiegelen.

Politieke en economische gevolgen

Jung Eui-jung waarschuwde dat voortdurende inertie in de regelgeving ertoe zou kunnen leiden dat beleggers hun fondsen verplaatsen naar meer progressieve markten zoals de VS. Als reactie op de zorgen van beleggers en politieke druk gaan er stemmen op om in Korea ETF’s voor Bitcoin en Ethereum goed te keuren om concurrerend te blijven.

De goedkeuring van Ethereum ETF’s door de SEC wijst op een belangrijke verschuiving naar de acceptatie van digitale activa in de reguliere financiële wereld, die van invloed kan zijn op wereldwijde trends in regelgeving en marktdynamiek.

 


The post Goedkeuring Ethereum ETF VS zet Koreaanse regelgevers onder druk appeared first on Bitcoinmagazine.nl.