Goedemorgen: De Nederlandsche Bank deelt boete uit aan cryptobeurs

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

DNB bestraft Crypto.com met boete van meer dan 2,8 miljoen euro

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Crypto.com, een platform voor cryptodiensten, een sanctie opgelegd van 2,85 miljoen euro wegens het aanbieden van diensten in Nederland zonder de benodigde officiële registratie.

Sinds mei 2020 zijn aanbieders van cryptodiensten door de wet verplicht om zich te laten registreren bij DNB. Dit maatregel dient om beter toezicht te houden op de inspanningen van deze diensten om witwaspraktijken en de financiering van terrorisme te voorkomen. Crypto.com heeft van mei 2020 tot november 2022 zijn diensten in Nederland aangeboden zonder deze cruciale registratie, in overtreding met de regelgeving.

Bitcoinbedrog in Lelystad: man (22) lokt slachtoffer via Marktplaats en berooft hem van al zijn cryptomunten

Een opmerkelijk verhaal uit Lelystad, waar Omroep Flevoland over bericht. Het is december 2022. Een man reist naar Lelystad om bitcoins te kopen via Marktplaats, maar is daar in een val gelokt. Bij de ontmoeting in een huis in Lelystad is hij door meerdere mannen aangevallen, mishandeld, en onder dreiging van een pistool gedwongen om cryptovaluta ter waarde van ongeveer 32.000 euro over te maken. De verdachte is Ivan J., een 22-jarige man uit Lelystad, die terechtstaat voor zijn betrokkenheid bij deze overval. Hij is geïdentificeerd door bijnamen en telefoonnummers te koppelen aan het Marktplaats-account, net zoals zijn verblijfplaats bij zijn broer in dezelfde periode, maar ontkent elke betrokkenheid.

Bitcoin koersachtbaan veroorzaakt $360 miljoen aan liquidaties

De bitcoin koers viel gisteren met duizenden dollars omlaag door de oververhitte Amerikaanse inflatiedata. Niet lang daarna schoot de koers ook weer omhoog naar het huidige niveau van 72.200 dollar, alsof er helemaal niets gebeurd was. Dat is echter niet helemaal waar, want er werden tijdens die achtbaanrit voor 360 miljoen dollar aan long- en shortposities geliquideerd.

Door de extreme stijgingen van bitcoin worden steeds meer mensen verleid om te speculeren met geleend geld. Dat uit zich in een enorme stijging van long- en shortposities op de bitcoin koers.

Hevige koersschommelingen kunnen er dan voor zorgen dat veel handelaren uit hun posities worden gedrukt. Gisteren was het raak. Nadat de koers met enkele duizenden dollars omlaag viel, werden er voor 258 miljoen dollar aan long-posities geliquideerd.


The post Goedemorgen: De Nederlandsche Bank deelt boete uit aan cryptobeurs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.