Goedemorgen Bitcoin:

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Wallet of Satoshi Trekt zich Terug uit Amerikaanse Markt: Regels Zorgen Voor Problemen

Wallet of Satoshi, een Australische Bitcoin en Lightning wallet en serviceprovider, stopt met het bedienen van klanten in de Verenigde Staten.
De app wordt verwijderd uit de Amerikaanse Apple en Google app stores. Bestaande Amerikaanse gebruikers behouden toegang tot hun Bitcoin fondsen en kunnen deze zonder problemen overdragen.

Wallet of Satoshi, bekend om zijn gebruiksgemak en soepele startervaring, heeft een aanzienlijke gebruikersbasis opgebouwd. Als een custodial, closed-source wallet, heeft het bedrijf een centrale rol in de opslag en het beheer van gebruikersfondsen. Deze recente stap om de Amerikaanse markt te verlaten, weerspiegelt mogelijk bredere regelgevende uitdagingen waarmee dergelijke bedrijven worden geconfronteerd in verschillende jurisdicties.

Politie Arresteert Nigeriaanse Politicus in Zaak om Gestolen Crypto Wallet

De Nigeriaanse politie heeft Wilfred Bonse, een bekende politicus, gearresteerd in verband met een grootschalige diefstal bij Patricia Technologies. Bonse wordt beschuldigd van het stelen en ongeautoriseerd omleiden van cryptocurrency wallets, resulterend in een verlies van meer dan 200 miljoen naira (ongeveer $246.000).

Patricia Technologies werd in mei getroffen door een hack, waarbij aanzienlijke klantenfondsen verloren gingen. Volgens Olumuyiwa Adejobi, woordvoerder van de Nigeria Police Force (NPF), heeft Bonse samengewerkt met hackers en hielp hij bij het witwassen van een deel van het gestolen geld, specifiek 50 miljoen naira. Deze acties zijn onderdeel van een breder onderzoek naar criminele samenzwering, onrechtmatige aanpassingen in computersystemen en ongeoorloofd gebruik van fondsen.

Van CEO naar Beklaagde: Gevecht Ex-Binance CEO tegen Reisrestricties

Recentelijk heeft Changpeng “CZ” Zhao, de voormalige CEO van Binance, zich verzet tegen de pogingen van de Amerikaanse overheid om zijn terugkeer naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) te blokkeren. Dit speelt terwijl hij wacht op zijn veroordeling na een schuldbekentenis. De kern van deze zaak ligt bij de vraag of Zhao, ondanks een potentiële gevangenisstraf van 18 maanden, de VS mag verlaten en naar zijn familie in de VAE terugkeren.

Zhao’s advocaten hebben een dringend verzoek ingediend bij een Amerikaanse districtsrechter om de voorgestelde wijziging van zijn borgtochtvoorwaarden, voorgesteld door het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ), te verwerpen.


The post Goedemorgen Bitcoin: appeared first on Bitcoinmagazine.nl.