Goedemorgen: Bitcoin: whale verplaatst $6 miljard aan BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcointbijt.

$6 Miljard aan Bitcoin (BTC) Verschoven door Top Whale

Een van de grootste whales op de bitcoinmarkt is plots actief. Het gaat om de vijfde grootste whale, door on-chain analisten aangeduid als “37x”, die maar liefst 6 miljard dollar aan bitcoin heeft verschoven op de blockchain. Opmerkelijk, want dergelijke miljardentransacties gebeuren niet elke dag. Het gaat om een transactie waarbij bijna 94.500 bitcoin naar drie nieuwe adressen is verstuurd. Het is de eerste verschuiving van deze bitcoin sinds 2019. De analisten van Arkham Intelligence maken melding van de verplaatsing.

Bitcoin is weer stijgende en bevindt zich momenteel weer boven de $70.000. De stijging is te verklaren door meer interesse in bitcoin onder zakelijke beleggers. Ook de aanstaande halvering zorgt voor meer interesse onder volgers en beleggers.

BlackRock analist: ‘Bitcoin meer digitaal goud dan risico-asset’

Het grote BlackRock is de afgelopen maanden 180 graden gedraaid in hun opvatting over bitcoin. Waar de grootste vermogensbeheerder ter wereld in eerste instantie niets moest hebben van de digitale munt, vliegen de positieve commentaren ons nu om de oren. Robert Mitchnick van BlackRock ziet bitcoin bijvoorbeeld meer als “digitaal goud” dan een risico-asset. Ondanks het feit dat bitcoin volatiel kan zijn, is er volgens Mitchnick een stuk minder correlatie met traditionele aandelen dan veel mensen denken.

De bitcoin koers lijkt volgens de analist van BlackRock veel meer op die van goud. De afgelopen periode zien we het narratief rondom bitcoin veel meer teruggaan naar dat van digitaal goud; met name nu de correlatie met de Amerikaanse S&P 500 aandelenindex afneemt. Hoewel Mitchnick erkent dat bitcoin momenten heeft waarop de volatiliteit niet bij te houden is, ziet hij het meer als digitaal goud. Nu de correlatie met tech-aandelen weer daalt, begint het narratief van bitcoin als de digitale evenknie van goud weer op te pikken.

Maakt Dogecoin zich weer op voor een 2020-2021 rally?

De recente ontwikkelingen met betrekking tot de Dogecoin koers hebben veel weg van wat we rond het einde van 2020 zagen. Destijds leefde de memecoin op van een bearmarkt om vervolgens aan een rally te beginnen die eindige met een stijging van ongeveer 1.000 procent in 2021. Volgens de analisten van CoinDesk is de zogenaamde Dow Theory een kernprincipe van de financiële wereld. De Dow Theory zegt dat koerstrends van financiële assets gekenmerkt worden door herhaling.

Zoals de investeringslegende Mark Twain ooit zei: “De geschiedenis herhaalt zichzelf nooit, maar rijmt vaak wel.” Ervaren handelaren steken dan ook een hoop tijd in het opsporen van bepaalde patronen in de koersactie, om te ontdekken of ze hier mogelijk oude koerspatronen in terug kunnen herkennen. Dogecoin wist recent boven zijn 50-, 100- en 200-weeks gemiddelde uit te stijgen. Daarmee wist het een einde te maken aan een bearmarkt-consolidatie die wel 20 maanden du


The post Goedemorgen: Bitcoin: whale verplaatst $6 miljard aan BTC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.