Goedemorgen Bitcoin: whale verkoopt fortuin na 14 jaar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt

Bitcoin whale verkoopt na 14 jaar zijn bitcoins, en maakt tientallen miljoenen dollars winst

Een bitcoin whale die veertien jaar op zijn bitcoins heeft gezeten, verkoopt deze op het hoogtepunt bij Coinbase. Het gaat om 1.000 bitcoins die hij in 2010 tijdens het “Satoshi-tijdperk” heeft gedolven. Deze heeft hij afgelopen week ingewisseld voor circa $67 miljoen. Feitelijk is dat pure winst, want de prijs van 1 bitcoin was in 2010 ongeveer 28 dollarcent.

Het moment van de verkoop is saillant, zo blijkt uit gegevens van crypto-analysedienst Spot On Chain. De beweging van de whale naar Coinbase kwam op het moment dat BTC bijna zijn nieuwe all-time high had neergezet. Het is één van de redenen waarom de prijs corrigeerde na de nieuwe all-time high van $69.210. Want na het bereiken van het record daalde munt weer onder de $60.000 voordat het huidige herstel zich aandiende. 

Gebruikers Binance kunnen wedden op tokens op het futuresplatform

Cryptobeurs Binance introduceert zijn Next-platform. Gebruikers van de exchange kunnen daarmee speculeren op welke tokens er naar de futures-beurs gaan komen.

De beurs vertelt dat gebruikers tokens konden nomineren om te worden meegenomen op het platform. Eenmaal genoteerd, dan kan elke trader erop wedden.

Als het vervolgens lukt om de cryptotoken te noteren op de échte beurs, dan verdienen deze gebruikers beloningen. Denk daarbij aan vouchers voor de handel in futures, of kortingen op handelskosten. De waarde van de voucher komt neer op 1,2 maal de keuze van de trader.

Kimchi premium in Zuid-Korea is terug, koers in land nu 10% hoger

De zogenaamde Kimchi Premium in Zuid-Korea bereikte woensdag een hoogste punt in 27 maanden. Het verschil tussen de prijs van bitcoin in het Aziatische land en de rest van de wereld schoot naar de 10,32%.

Analysebedrijf CryptoQuant houdt deze gegevens bij en de CEO van het bedrijf deelt op X dat er iets bijzonders aan de hand is. Zuid-Koreanen kopen aggressief bitcoin op, waardoor de koers véél hoger staat dan in de rest van de wereld.

De cryptoprijzen in Zuid-Korea verschillen van die buiten het land dankzij een aantal verschillende unieke elementen van de cryptomarkt van het land.

Lokale regels verhinderen buitenlandse investeerders om te handelen op Zuid-Koreaanse beurzen. Koreaanse investeerders die grote sommen cryptovaluta op buitenlandse beurzen kopen voor arbitrage kunnen worden gestraft op grond van de Foreign Exchange Transactions Act van het land.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: whale verkoopt fortuin na 14 jaar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.