Goedemorgen Bitcoin: whale reageert op dalingen en stuurt $140 miljoen naar cryptobeurs

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Whale stuurt $140 miljoen aan bitcoin naar Kraken

Bitcoin is de maand mei dramatisch begonnen en handelt op het moment van schrijven nog altijd onder de koers van 58.000 dollar. De koersbreuk van bitcoin kwam op hetzelfde moment als de beslissing van enkele rijke investeerders om gigantische hoeveelheden BTC naar de beurzen te sturen.

Op woensdag wist Lookonchain een whale te spotten die 1.225 bitcoin (ongeveer 70,26 miljoen dollar) naar Kraken stuurde. Enkele dagen eerder werd dezelfde whale ook al gespot. Destijds stuurde de rijkaard in kwestie ook al 1.225 bitcoin richting het Amerikaanse Kraken.

Kaiko Analytics: Nieuwe concurrentie Tether vreet marktaandeel USDT op

Als we het nieuwe rapport van marktanalyse-platform Kaiko Analytics mogen geloven, dan heeft Tether op dit moment stevige concurrentie gekregen in de wereld van stablecoins. Het nieuwe rapport draagt niet voor niets de titel “Tether Loses Market Share”. Volgens Kaiko gaat het vanaf het begin van 2024 om een daling van het marktaandeel van USDT van 13 procent.

Het verliezen van die 13 procent van de markt zou vooral het gevolg zijn van de opkomst van twee aan de dollar gekoppelde rivalen (FDUSD en USDC).

BNP Paribas zet stappen in Bitcoin ETF markt

Volgens een recent 13F-rapport heeft de multinational BNP Paribas aandelen gekocht in BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT). Dit markeert een opmerkelijke koerswijziging voor de bank die eerder terughoudend was met investeringen in cryptocurrencies.

In het eerste kwartaal van 2024 kocht BNP Paribas 1,030 aandelen in IBIT voor $ 40.47 per aandeel, wat neerkomt op een totaal van $ 41,684.10—minder dan de waarde van één Bitcoin tegen de huidige prijzen. Deze investering door Europa’s op één na grootste bank qua crypto, hoewel klein, bevestigt de interesse van institutionele beleggers in spot Bitcoin ETF’s.


The post Goedemorgen Bitcoin: whale reageert op dalingen en stuurt $140 miljoen naar cryptobeurs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.