Goedemorgen Bitcoin: whale maakt $2 miljard winst op gigantische bitcoin aankopen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Michael Saylor Maakt Bijna $2 Miljard Winst Op Zijn Bitcoin Investeringen

Michael Saylor, de voorzitter van MicroStrategy en tevens bitcoininvesteerder, heeft bijna 2 miljard winst gemaakt met zijn bitcoininvesteringen. Sinds september 2020 heeft hij ongeveer $5,33 miljard geïnvesteerd om 174.530 BTC te kopen, met een gemiddelde kostprijs van $30.252 per bitcoin.

El Salvador staat weer op winst met hun 3.000 bitcoin

“De bitcoininvesteringen van El Salvador staan in het zwart!” Is getekend, de president van El Salvador. Nayib Bukele plaatst op X een lange tweet waarin hij zich voor het eerst in lange tijd weer uitspreekt over bitcoin.

In de loop van de jaren heeft het Centraal-Amerikaanse land naar verluidt 3.144 BTC uit de markt gekocht. Bewijs behalve tweets en beloften zijn er overigens niet. De president schrijft:

“Na letterlijk duizenden artikelen en hitpieces die onze vermeende verliezen belachelijk maakten, die allemaal werden berekend op basis van de marktprijs van bitcoin op dat moment…”

“Als we met de huidige prijs onze bitcoin zouden verkopen, dan zouden we niet alleen 100% van onze investering terugkrijgen, maar ook een winst maken van $3,6 miljoen.”

Grootste particuliere bank in Brazilië gaat bitcoin en ether handel aanbieden

Itaú Unibanco, de grootste particuliere bank van Brazilië, gaat ook bezig met cryptovaluta. Volgens Reuters gaat de kredietverstrekker handel in bitcoin en ether lanceren voor klanten van zijn investeringsplatform.

Guto Antunes, directeur van de crypto-divisie van de bank, vertelt in een interview dat het van plan is binnenkort andere cryptovaluta toe te voegen.

“Het begint met bitcoin, maar ons overkoepelende strategische plan is om in de toekomst uit te breiden naar andere crypto-activa.”

De steun voor de handel in andere tokens zou afhangen van de vorderingen omtrent de regelgeving in het land.

Itaú belooft zich te onderscheiden van zijn concurrenten. Het neemt het onder andere op tegen MB en Mynt, de cryptotak van investeringsbank BTG Pactual. Naast deze Braziliaanse bedrijven heeft de bank ook te maken met concurrentie van internationale platforms, waaronder Binance en Bitso.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: whale maakt $2 miljard winst op gigantische bitcoin aankopen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.