Goedemorgen Bitcoin: voorraad stablecoins blijft stijgen in 2024

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bullish voor bitcoin: stablecoin supply $20 miljard omhoog sinds januari

De markt voor stablecoins explodeert momenteel en is sinds januari 2024 met 20 miljard dollar gegroeid. Dat is in theorie bullish voor bitcoin, omdat stablecoins in feite als “droog poeder” fungeren voor mensen om in btc of andere munten te stappen. Deze groei werd met name gedreven door Tether (USDT) en nieuwkomers als FDUSD en USDe.

In totaal kent de sector nu een market cap van 150 miljard dollar, wat het hoogste niveau sinds de ineenstorting van FTX van november 2022 markeert.
Stablecoins spelen een belangrijke rol binnen de crypto-industrie, want ze vormen de brug tussen bitcoin en traditionele valuta. Mochten handelaren het even niet vertrouwen met bitcoin, dan is het met stablecoins mogelijk om je in de relatieve stabiliteit van de Amerikaanse dollar of de euro te verstoppen.

Deze hedgefondsmanager voorspelt een bitcoin prijs van $150.000, halving wakkert koers aan

Hedgefondsmanager Mark Yusko gelooft dat het een beslissend jaar is voor de bitcoin prijs. In een interview op de Amerikaanse nieuwszender CNBC is de CEO van Morgan Creek Capital Management optimistisch over de prijs van de cryptomunt, “de dominante munt van de markt” en een “betere vorm van goud”.

“Na de halvering krijg je veel interesse in bitcoin, veel mensen hebben last van FOMO (Fear Of Missing Out) erin, en we gaan normaal gesproken naar ongeveer twee keer de reële waarde in een cyclus,” zegt Yusko. Yusko schat de reële waarde in deze cyclus op ongeveer $75.000, gestimuleerd door de halvering. Maar deze waarde is gedrukt door een potentiële waarde van $100.000 door transactiekosten van Ordinals en inscripties. “Deze keer denk ik waarschijnlijk twee keer $75.000, omdat er minder hefboomwerking is, dus dat brengt ons op $150.000 aan het einde van dit jaar.”

BlackRock CEO maakt zich zorgen over schuldencrisis in Amerika

De Amerikaanse overheid heeft in de eerste drie maanden van 2024 meer dan 500 miljard dollar aan zijn schuld toegevoegd. Data van het ministerie van financiën laat zien dat de nationale schuld van Amerika steeg van 33,896 biljoen dollar op 27 december naar 34,573 biljoen dollar op 27 maart. Dat is een toename van 677 miljard dollar.

BlackRock CEO Larry Fink, door velen gezien als de machtigste persoon binnen de financiële wereld, zegt dat de enorme schuldenberg ertoe doet.In een nieuwe aandeelhoudersbrief schrijft Larry Fink over de penibele financiële situatie van de Amerikaanse overheid. “In Amerika is de situatie nijpender dan ik mij kan herinneren. Sinds de start van de pandemie groeide de Amerikaanse schuld met grofweg 11,1 biljoen dollar en de hoeveelheid is slechts een deel van het probleem. Er is namelijk ook nog de rente die het ministerie van financiën moet betalen.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: voorraad stablecoins blijft stijgen in 2024 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.